Hovedinnhold

Brustad får full støtte i Røkke-krigen

FIKK KRITIKK: Næringsminister Sylvia Brustad. Foto: Frode Hansen
FIKK KRITIKK: Næringsminister Sylvia Brustad. Foto: Frode Hansen
(VG Nett) Wallenberg-selskapet Investor AB gir Sylvia Brustad full støtte i krigen mot Kjell Inge Røkke: Alle eiere i Aker Holding skulle fått si sin mening om det omstridte aksjesalget i Aker-systemet.

Denne saken handler om:

Investor AB har fått gjennomført sin egen juridiske gransking av transaksjonene, der Røkkes Aker har solgt andeler i fem selskaper til det delvis statseide Aker Solutions. Det bekrefter Investors pressetalsmann Fredrik Lindgren til VG Nett torsdag formiddag.

Både staten og Investor AB hevder de ikke fikk tilstrekkelig informasjon, og at salget burde vært behandlet i styret og generalforsamlingen i Aker Holding. I går konkluderte Brustads juridiske granskere med at saken burde vært forelagt alle eierne. Investors jurister har kommet fram til det samme:

- Vi har allerede hentet inn en juridisk uttalelse, fra norske jurister. De sier at salget burde vært behandlet av alle eierne. Så vi har kommet til samme konklusjon som Brustad, sier Lindgren til VG Nett.

I dialog

Han gjentar at prosessen ikke har vært god.

- Vi kan bare konstatere at vi ikke har vært involvert på den måten vi burde vært, sier Lindgren.

Han vil ikke spekulere i den videre prosessen.

-Nei, vi er i dialog med alle aksjeeiere i Aker Holding, så håper vi finner en vei videre, sier Lindgren.

-Angrer dere på at dere gikk inn på eiersiden i Aker Holding?

- Nå er vi bare fokusert på å løse denne situasjonen på best mulige måte, sier Lindgren.

Dramatisk vending

Striden om Aker-transaksjonene tok en dramatisk vending onsdag kveld, etter at Brustad la fram sin konklusjon om at prosessen ikke har gått riktig for seg og at staten ikke var blitt tilstrekkelig informert av Røkke-systemet.

Akers Geir Arne Drangeid svarte med å legge ut en e-post fra statens styrerepresentant Berit Kjøll, som han hevder beviser at Kjøll var orientert i detalj allerede 24. mars i år, og at hun ga disse opplysningene videre til Nærings- og handelsdepartementet dagen etter.

Men i en meget skarp pressemelding sent i går kveld tok Kjøll sterk avstand fra dette - og hevder Aker kommer med uriktige opplsyninger og grove forvrengninger.

Støtte fra regjeringen

VG Nett kjenner til at Kjøll har støtte helt til topps i regjeringen for sin redegjørelse:

En sentralt plassert kilde ved Statsministerens kontor bekrefter at alt Kjøll har sagt offentlig stemmer overens med deres egen kjennskap til saken. Samme kilde bekrefter også at man stiller seg fullt og helt bak Kjølls beskrivelse av selve prosessen i saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks