Hovedinnhold

Utgir seg for å være toppsjef hos energidrikkgigant

Advarer unge jenter mot sex-forbryter

**Sara (16): Han ville ha meg på «helsesjekk»
**Dansk politi: Dømt for lignende forhold i Danmark
**Monster Energy: Han har aldri vært ansatt hos oss

<p>KONTAKTET: Sara Granli (t.v.) og Helene Hem (midten) har blitt kontaktet av en straffedømt dansk mann med lovnader om jobb. Han hevder å være sjef for energidrikkselskapet Monster i Skandinavia. Ronja Witzøe (t.h.) skjønte at noe var galt og ba venninnene holde seg unna. FOTO: FRODE HANSEN / VG</p>

KONTAKTET: Sara Granli (t.v.) og Helene Hem (midten) har blitt kontaktet av en straffedømt dansk mann med lovnader om jobb. Han hevder å være sjef for energidrikkselskapet Monster i Skandinavia. Ronja Witzøe (t.h.) skjønte at noe var galt og ba venninnene holde seg unna. FOTO: FRODE HANSEN / VG

LILLESTRØM (VG) En 25 år gammel danske skal ha lokket norske tenåringsjenter med jobb i energidrikkselskapet Monster. På én betingelse: En helseundersøkelse.

– Hadde jeg ikke sittet ved siden av mamma da meldingene begynte å komme ville jeg gått fem på, sier Sara Granli (16) til VG.

16-åringen fra Lillestrøm har på lik linje med venninnen Helene Hem blitt kontaktet av mannen via Facebook med et jobbtilbud.

<p>STARTEN AV MELDING: VG har fått tilgang til starten av meldingen mannen har sendt til jentene i denne saken. Foto: PRIVAT<br/></p>

STARTEN AV MELDING: VG har fått tilgang til starten av meldingen mannen har sendt til jentene i denne saken. Foto: PRIVAT

– Han spurte om jeg hadde fin mage og om han kunne lytte på meg med stetoskop. Han har en syk fetisj, tror jeg. Og det er skummelt å tenke på hva han kunne funnet på å gjøre mot oss, sier Helene Hem (16).

Nummeret meldingen er sendt fra, tilhører ifølge danske gule sider en mann i Århus. Han skal ha utgitt seg for å være sjef for energidrikkselskapet Monster i Skandinavia. Med lovnader om god lønn og jobb på ulike arrangementer, krever han altså «bare» at de skal møte ham for en helseundersøkelse, ifølge jentene.

– Først tenkte jeg: Greit. Han vil sikkert ikke ha overvektige folk til å fronte produktene sine. Men da han spurte om hvordan magen min så ut, begynte jeg å stusse, forklarer Hem.

<p>FLERE MELDINGER: Sara Granli (16) og Helene Hem (16) ser på en av meldingene 25-åringen har sendt dem. FOTO: FRODE HANSEN / VG</p>

FLERE MELDINGER: Sara Granli (16) og Helene Hem (16) ser på en av meldingene 25-åringen har sendt dem. FOTO: FRODE HANSEN / VG

Tok affære

Ronja Witzøe (17) har ikke blitt kontaktet, men så meldingene til venninnene og skjønte at noe var galt.

– Da jeg søkte på navnet hans på Google dukket det opp flere linker som advarte mot ham. Derfor sa jeg fra til de jentene jeg visste var blitt kontaktet. I tillegg sendte jeg ham en melding hvor jeg klart ga uttrykk om hva jeg mente om ham, sier Witzøe.

<p>SPØR OM VEKT OG UTSEENDE: Den 25-årige mannen har spurt jentene om de har en fin mage og om hvor mye de veier. Foto: PRIVAT</p>

SPØR OM VEKT OG UTSEENDE: Den 25-årige mannen har spurt jentene om de har en fin mage og om hvor mye de veier. Foto: PRIVAT

Har du blitt kontaktet av mannen eller har tips til saken, kontakt journalisten her.

– Hold dere unna ham

Jentene fra Lillestrøm er ikke alene om å ha fått forespørsler fra mannen. Over store deler av Danmark finnes det anmeldelser mot 25-åringen. Og i Herning er han tidligere dømt etter seksualforbrytelsesparagraf 232 i den danske straffeloven.

– 26. august 2013 ble han dømt i retten i Herning for å ha befølt jenter på kroppen. Da fikk han en straff på tre måneder, hvor to av dem ble sonet i fengsel, sier Henning Prestegaard i Midt- og Vest Jyllands politi til VG.

Videre forteller Prestegaard at 25-åringen totalt har rundt 20 anmeldelser på seg. Noen av dem er behandlet, andre ikke.

– Han vil helt sikkert bli dømt igjen og jeg anbefaler norske jenter å holde seg langt unna ham, avslutter Prestegaard.

Mannen er ikke ansatte i energidrikkgiganten Monster Energy i Skandinavia, slik han skal ha hevdet.

– Han har aldri vært ansatt hos oss eller på noen som helst måte bidratt til selskapets markedsføring, sier HR-direktør Kay Collins i Monster Energy.

– Lyttet på brystet mitt

Enkelte danske medier har tidligere omtalt mannen. Blant dem er TV Midtvest som har snakket med to av jentene som faktisk har vært på undersøkelsene 25-åringen gjennomfører.

– Han lyttet på magen, ryggen og brystet mitt, sier Amalie Dahl Kørschen (18) til TVMV før venninnen legger til:

– Det var merkelig. Jeg kjente ham jo ikke, sier Maria Erfurt (18).

25-åringen har ikke besvart VGs gjentatte henvendelser per telefon eller Facebook.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks