Hovedinnhold

Advarer mot smeltevann i veien

UTFORDRENDE VANN: Smeltevannet i veiene kan gjøre det vanskelig å kjøre bil. Foto:
UTFORDRENDE VANN: Smeltevannet i veiene kan gjøre det vanskelig å kjøre bil. Foto:
Oversvømmelser og vanskelige kjøreforhold utfordrer bilistene i Midt-Norge torsdag. Og verre skal det bli, varsler NVE.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte torsdag ut varsel om flom og lokale oversvømmelser for Møre og Romsdal, Trøndelag og sørlige del av Nordland. Flere har allerede følt godt at vinteren er på hell. Store snømasser er i ferd med å omdannes til vann som ikke alltid respekterer etablerte vannveier i sin ferd mot sjøen.

- Det er veldig bløtt her. Mye vann er kommet og mer skal det bli. Vi ser med spenning fram mot de neste dagene, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i politiet i Mosjøen til NTB.

LES OGSÅ:- Våren lar vente på seg

NVE melder også om at elveløp og bekker kan sperres av snø og is som pakkes sammen, noe som dermed kan føre til oversvømmelser. Det samme gjelder rør, sluk og avløp.

- Det har falt mye nedbør de siste døgnene. Sammen med snøsmelting har dette gitt økende vannføring i mange vassdrag i ytre og lavereliggende områder. Nedbøren vil avta i løpet av torsdag og natt til fredag, men vannføringen vil fortsatt holde seg stor på fredag og lørdag, skriver NVE i sitt flomvarsel.

Det er også økt fare for snøras som følge av snøsmelting. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks