Hovedinnhold

Adecco-sjefen håver inn millionlønn og bonus

GOD LØNN: Adeccos konsernsjef Andreas Øwre-Johnsen (37) har en fastlønn på 1.450.000 kroner i året. Foto: Adecco
GOD LØNN: Adeccos konsernsjef Andreas Øwre-Johnsen (37) har en fastlønn på 1.450.000 kroner i året. Foto: Adecco
Konsernsjef Andreas Øwre-Johnsen i Adecco har en fastlønn som er høyere enn statsminister Jens Stoltenbergs, og han får i tillegg en betydelig bonus for vel utført arbeid, skriver Dagbladet.

Adeccos vikaransatte er langt fra høytlønte og selskapet har de siste dagene tapt kontrakter for flere hundre millioner kroner i Norge på grunn av avsløringene. Samtidig har Adeccos konsernsjef Andreas Øwre-Johnsen (37) en fastlønn på 1.450.000 kroner i året. I tillegg har han en betydelig bonus for vel utført arbeid, skriver Dagbladet.

Les også: Problemene tårner seg opp for Adecco

Årsregnskapene til Adeccos eierselskap viser at Øwre-Johnsen i 2009 fikk utbetalt 3,2 millioner kroner, samtidig som mange av hans lærervikarer, renholdere og barnehageassistenter har jobbet for under lovpålagt lønnsnivå.

Les også: Stortinget vurderer å vrake Adecco

Øwre-Johnsen har ifølge avisen et hus i et av Trondheims finere strøk, en leilighet i Oslo sentrum og to biler. Han bekrefter selv sin fastlønn på 1.450.000 kroner, men har overfor Dagbladet ikke hatt anledning til å kommentere saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks