Hovedinnhold

- Åtteåringer sendte «trusselbrev»

Byrådet tar affære overfor Nygård skole i Bergen etter flere ubehagelige episoder den siste tiden. Åtteåringer skrev et brev hvor de sa de skulle stikke en kniv i magen på en medelev.

Ifølge Bergensavisen (BA) skal det ha oppstått et voldelig miljø med mange trusler på Nygården skole.

Da elevene i en klasse nylig skulle skrive hilsener til en medelev som lå på sykehus med brukket fot, skrev flere av dem ifølge avisen et brev hvor de lovet å ta hevn. De navngir eleven de mener forårsaket kompisens beinbrudd og skriver at de ikke skal la ham slippe unna før han har fått en kniv i magen.

Brevet var skrevet på arabisk. Faren til eleven brevet ble sendt til, har nå tatt barna sine ut av skolen, da han mener det er et voldelig miljø på skolen.

Skolebyråd Filip Rygg i Bergen inviterer nå rektoren på Nygård skole til et møte om saken. Han karakteriserer saken som veldig trist og sier at slike trusler er uakseptable, uansett hvem som framsetter dem.

- Jeg vil gjerne høre om det er noe vi kan bistå med i denne saken. Nygård skole er en skole der både lærere og rektor har bred erfaring i å takle de utfordringene som oppstår når mennesker med en annen bakgrunn samles for å lære norsk og hvordan det norske samfunnet fungerer, sier Rygg til BA.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks