Hovedinnhold

60 alvorlige overgrepssaker på vent i Trondheim

Politiet i Sør-Trøndelag har over 60 grove voldtekts- og overgrepssaker liggende ubehandlet på grunn av for dårlig kapasitet. Flere av ofrene er små barn.
JOBBER MED PRIORITERINGENE: Politimester Nils Kristian Moe sier det er veldig beklagelig at mange saker har hopet seg opp. De jobber nå med prioriteringene i Sør-Trøndelag politidisitrikt. Foto: Sør-Trøndelag politidistrikt
JOBBER MED PRIORITERINGENE: Politimester Nils Kristian Moe sier det er veldig beklagelig at mange saker har hopet seg opp. De jobber nå med prioriteringene i Sør-Trøndelag politidisitrikt. Foto: Sør-Trøndelag politidistrikt

Totalt dreier det seg om rundt 100 saker, hvorav flere har blitt liggende siden høsten 2008. Tallene har kommet fram etter at Trøndelag statsadvokatembete i januar gjennomførte en inspeksjon hos Sør-Trøndelag politidistrikt, skriver Adresseavisen.

- Dette er helt klart veldig beklagelig overfor ofrene og de involverte. Vi ønsker ikke at det skal være så mange alvorlige saker som blir liggende. Vi har fått til en betydelig forbedring det siste halvåret og jobber med å prioritere og ta de rette valgene, sier politimester Nils Kristian Moe.

Flere enn 60 av de 100 sakene kan ha en strafferamme på minst seks år. I flere saker er små barn involvert. Sentrum politistasjon i Trondheim har nå satt to politijurister og åtte etterforskere i virke for å gjennomgå etterslepet i overgrepssaker.

Politidistriktet har det siste halvåret fått ned antallet ikke-avgjorte saker i alle kategorier fra drøyt 3.300 til 2.300. Målet er å komme under 1.500 saker som er eldre enn tre måneder. Fortsatt bruker politidistriktet også for mange dager i gjennomsnittlig saksbehandlingstid.

- Uansett hvor ubehagelig det er at sakene kommer fram på denne måten, er prosessen politiet går gjennom, helt riktig, sier førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til Adressa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks