Hovedinnhold

371 sendt tilbake til Russland i 2015

<p>PÅ SYKKEL: I høst kom 5500 flyktninger til grenseovergangen ved Storskog. Etter 29.november har ingen søkt asyl derfra.</p>

PÅ SYKKEL: I høst kom 5500 flyktninger til grenseovergangen ved Storskog. Etter 29.november har ingen søkt asyl derfra.

Foto: Ole Kristian Strøm, VG
371 mennesker ble i 2015 sendt tilbake til Russland etter å ha kommet til Norge over grensen ved Storskog og Finnmark. Det viser tall fra Justisdepartementet.

Kolonnen «asyl» viser at 231 mennesker ble returnert til Russland etter å ha søkt asyl på Storskog. Dette er Schengen-områdets eneste yttergrense i Norge.

De siste registerete asylsøkerne kom til Storskog 29.november. Da ble det registerert 45 asylsøknader. I denne perioden var det hektisk møtevirksomhet mellom norske og russiske myndigheter etter en svært hektisk høst der flyktningestrømmen over grensen økte dag for dag.

LES: Slik vi regjeringen stenge grensen

Etter 29.november er ingen asylsøkere registert med søknad på Storskog. I stedet er asylsøkere «snudd» av russiske grensemyndigheter før de har kommet til norskegrensen.

– Bortvist er folk som er snudd på grensen. Utvisning er personer med et utvisningsvedtak av andre årsaker. Det kan dreie seg om kriminalitet, overtredelse av utlendingsloven eller annet, sier Andreas Skjøld-Lorange, senior kommunikasjonsrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks