Hovedinnhold

30 dagers betinget fengsel i Auke-saken

(VG Nett) Kvinnen som kjørte over og slepte med seg Susanne Auke (15) i rundt tre kilometer, er dømt til 30 dagers betinget fengsel i Drammen tingrett.

Den da 13 år gamle Susanne Auke skulle bare hente sykkelen sin da hun ble påkjørt av en lastebil i Slemmestad i juni 2009. Deretter ble jenta sittende fast under en personbil og slept rundt tre kilometer. Først da sjåføren hadde parkert bilen i oppkjørselen sin, så hun den livløse jenta som lå under bilen.

Da hadde Susanne Auke blitt slept i hele 4,4 kilometer.

LES OGSÅ: - Jeg var livredd og ropte på hjelp

Kvinnen som kjørte passasjerbilen er nå frifunnet for uaktsomt å ha påført et annet menneske stor skade, men er dømt for uaktsom kjøring og for å ha forlatt en hjelpeløs person uten å varsle om ulykken umidelbart.

Hun ble videre frikjent for erstatningskravet, og har fått kjøreforbud i ett og et halvt år.

Tiltalte var selv til stede i Drammen tingrett da dommen ble lest opp fredag klokken 16.10, ifølge Aftenpostens nettutgave.

LES OGSÅ: Ber om fengsel for såføren i Susanne-saken

Les mer under bildet.

SLEPT HIT: Øyenvitner så 13-åringen bli slept bort fra ulykkesstedet. Hun ble funnet igjen under denne bilen, i et boligområde på Bjerkås i nabokommunen Asker. Foto: Jonny Olsen/SCANPIX
SLEPT HIT: Øyenvitner så 13-åringen bli slept bort fra ulykkesstedet. Hun ble funnet igjen under denne bilen, i et boligområde på Bjerkås i nabokommunen Asker. Foto: Jonny Olsen/SCANPIX

Fikk panikk

Både Susanne Auke selv og den 29 år ganle sjåføren som slepte henne med seg, har denne uken vitnet i Drammen tingrett.

Til retten forklarte sjåføren at hun kjente at bilen kjørte over noe, men at hun trodde det var et større veihull hun hadde kjørt over. Da hun om hjem og fikk se den livløse jenta som lå under bilen hennes, fikk hun panikk.

- Jeg så det var en sko som stakk frem under bien. Jeg fikk panikk og visste ikke hva som lå under der. Det falt meg inn at det kunne være en person under bilen min, men jeg skjønte ikke hvordan den personen kunne ha havnet der. Jeg begynte å skrike og fikk panikk. Ærlig talt så husker jeg ikke om jeg tenkte noe i det hele tatt, forklarte kvinnen tidligere denne uken.

Susanne Auke fikk livstruende skader, og sliter fortsatt med senvirkninger etter ulykken.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks