Hovedinnhold

Tor Saglie vil bli justis-topp

SØKER: Tidligere Nav-sjef Tor Saglie har vært fungerende departementsråd i Justisdepartementet siden i vår. Nå vil han fortsette på fast basis. Foto: Frode Hansen
SØKER: Tidligere Nav-sjef Tor Saglie har vært fungerende departementsråd i Justisdepartementet siden i vår. Nå vil han fortsette på fast basis. Foto: Frode Hansen
(VG NETT) Tidligere Nav-sjef Tor Saglie har søkt om å bli Grete Faremos (Ap) nærmeste byråkrat i oppryddingen i Justisdepartementet.

Departementsråd


  • Departementet er faglig sekretariat for politisk ledelse, og departementsråden er den øverste administrative leder.

  • Departementsråden skal lede og samordne det administrative og faglige arbeidet i departementet på vegne av statsråden.

    Kilde: Justisdepartementet.

VG Nett har fått se søkerlisten til den viktige jobben som ny departementsråd i Justisdepartementet.

Listen er heller mager, med bare fire navn. Den eneste søkeren som i realiteten vurderes som aktuell per i dag, er Tor Saglie.
Han fungerer nå i stillingen, etter at Morten Ruud gikk av i vår.

Departementsråden i et departement er den øverste byråkratiske sjefen. I Justisdepartementet vil vedkommende etter alt å dømme få et stort ansvar for gjennomføringen og oppfølgingen av 22. juli-kommisjonens konklusjoner om departementets drift.

Spesialrådgiver

Saglie gikk av som direktør i NAV da åremålet hans gikk ut i 2011, og har siden det vært ansatt i Arbeidsdepartementet som spesialrådgiver. Tidligere var han blant annet direktør ved Universitetet i Oslo.

Saglie er gift med tidligere statsråd Tove Strand (Ap), som før var gift med Rune Gerhardsen (Ap).

GIFT: Tove Strand og Tor Saglie sammen på NHO-middagen i 2005. Foto: Espen Sjølingstad Hoen
GIFT: Tove Strand og Tor Saglie sammen på NHO-middagen i 2005. Foto: Espen Sjølingstad Hoen

Strand er mor til statssekretær Mina Gerhardsen (Ap) i Kulturdepartementet. Sistnevnte er igjen gift med Eirik Øwre Thorshaug (Ap), som er statssekretær i Justisdepartementet.

Saglies inntreden i departementer var kontroversiell da Grete Faremo hentet ham inn i fjor høst, til å operere i en rolle utenfor de vanlige strukturene.

Da departementsråd Ruud etter hvert ga seg, og assisterende departementsråd Hans Olav Østgaard fulgte etter, tok Saglie over.

Tre andre

De andre søkerne er Kjetil Lycke Bodal (39) fra Egersund, Stian Holen (45) og Thorbjørn Johan Gaarder (56).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks