Hovedinnhold

22-åring funnet død på båtfestival

OMKOMMET PÅ FESTIVAL: Alle nødetatene er på stedet etter at en mann ble funnet død i Skudeneshavn på Karmøy. Foto: Kristian Eidesvik
OMKOMMET PÅ FESTIVAL: Alle nødetatene er på stedet etter at en mann ble funnet død i Skudeneshavn på Karmøy. Foto: Kristian Eidesvik
(VG Nett) En 22 år gammel mann er funnet død i en fritidsbåt som lå til kai i Skudeneshavn. Fem personer hadde overnattet i båten etter en fest fredag kveld.

Tips oss

Politiet mottok melding fra personer i festfølget som lørdag morgen hadde våknet av at det kom røyk fra forkabinen i båten de lå i. I kabinen lå mannen som ble konstatert omkommet av lege kl. 09.10.

I ettertid har det imidlertid blitt knyttet usikkerhet til hvorvidt det faktisk var røykutvikling i båten eller ikke.

- Det kan være en misforståelse blant vitnene at det oppsto en ulmebrann der den omkomne ble funnet. Dette vil vi komme nærmere tilbake til etter avhør, sier Jarle Utne Reitan, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, til VG Nett.

Den omkomne er en 22 år gammel mann fra Bokn. Han var i Skudeneshavn i forbindelse med Skudefestivalen. Hans nærmeste pårørende er varslet.

- Vi har satt i gang etterforskning, og vil avhøre de fire som var på båten sammen med mannen, sier Utne Reitan.

- Deres avhør vil avsløre om det eventuelt finnes flere det er natulig å avhøre. Båten er sikret, heist på land og frakten til en hall hvor vi vil foreta oss nærmere undersøkelser.

Han opplyser at politiet har en patrulje på stedet som tar hånd om åstedet og vitner.

- Familie og venner er naturligvis i dyp sorg. De som er i Skudeneshavn blir tatt godt hånd om at festivalarrangørene og Røde Kors, informerer Utne Reitan.

Skudeneshavn ligger lengst sør på Karmøy. Byen arrangerer denne helgen båtfestivalen Skudenesfestivalen.

Meldingen kom like før kl. 09.00 lørdag morgen.

22-åringen obduseres tirsdag, opplyser politiet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks