Hovedinnhold

15 hus i Odda evakueres

15 hus på Tokheim i Odda evakueres på grunn av fare for snøras. –  De driver og evakuerer naboene, sier Leif Einar «Lothepus» Lothe.

Beslutningen er tatt av Norges Geotekniske Institutt (NGI), politiet og Odda kommune, skriver Hardanger Folkeblad.

– De som bor i husene, får tilbud om overnatting på Hardanger Hotel, sier Odda-ordfører Roald Aga Haug.

Det er mye snø i fjellet, og de siste dagene har det gått mange ras i området. Samtidig skal det ha bygd seg opp store skavler oppe i fjellet.

Situasjonen vil bli vurdert på nytt tirsdag morgen.

<p>SITTER FORELØPIG TRYGT I STUA: Leif Einar «Lothepus» Lothe.</p>

SITTER FORELØPIG TRYGT I STUA: Leif Einar «Lothepus» Lothe.

Foto: Helge Mikalsen, VG

VG har vært i kontakt med TV-kjendis Leif Einar «Lothepus» Lote som bor i Odda. Han bekrefter at det foregår evakuering i nabolaget.

– De driver og evakuerer naboene her. De bor rundt 30 meter unna, men jeg har ikke hørt noe ennå, sier «Lothepus» og legger til:

– Hva som skjer videre vet jeg ikke. Men jeg har ikke tid til noe evakuering, jeg må passe katten! Dessuten har jeg gravemaskin så jeg kan grave meg ut, sier «Farmen kjendis»-vinneren som later til å ta det hele med stor ro foreløpig.

(VG/NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks