Hovedinnhold

10-20 katter avlivet

Dyrebeskyttelsen til unik aksjon

AVERØY (VG) Dyrebeskyttelsen i Molde sendte i går 50 av kattene til Lise Tove Røsand (44) til dyrlegen.


- De ville ha vært dyreplageri ikke å gripe inn selv om det koster oss en masse penger, sier leder av dyrebeskyttelsen i Molde Tove Strand.

- Flere av katteungene var i så dårlig form at de måtte avlives, forteller Tove Strand.

Trolig dreier det seg om et sted mellom 10 og 20 katter.

En rekke av resterende kattene ble i går kastrerte ved Molde Dyreklinikk og Vestnes Veterinærkontor i en helt unik dyreaksjon.

- Jeg er takknemlig for hjelpen fra dyrebeskyttelsen, sier Lise Tove Røsand, som bor i en brakke med 70 katter.

VG skrev i går om kvinnen på Averøy på Nordmøre som nekter å kvitte seg med kattene sine. Averøy sosialkontor nekter å hjelpe henne før hun kvitter seg med kattene. Hun bruker over 9000 kr. i måneden på mat og sand til kattene sine.

Omplassering

Dyrebeskyttelsen vil nå arbeide for en omplassering av flest mulig av kattene til Lise Tove Røsand, og håper hun vil samarbeide om dette.

- Skal kattene fortsette å bo så tett og under slike forhold, frykter vi at det hele ender i en stor dyretragedie, sier Tove Strand.

- Jeg liker det ikke, men en midlertidig omplassering kan kanskje være greit, sier Røsand.

70 katter - kanskje enda flere - har vært innesperret døgnet rundt i en 15 kvadratmeter Moelven-brakke som er Røsands hjem i en vanskelig livssituasjon.

Uholdbart

- Kastrering og sterilisering er eneste måten å redde flest mulig av disse kattene på. Det er dyreplageri og helt uholdbart at så mange katter skal leve så tett sammen og uten noen form for mosjon, sier Tove Strand.

Bur etter bur med katter ble i går morges båret ut fra brakka på Averøy i forståelse med Lise Tove Røsand.

I påvente av at dyrebeskyttelsen finner eventuelt nye hjem for kattene, vil kattene bli sendt tilbake til Lise Tove Røsand.

- Noen annen løsning finnes foreløpig ikke, sier Tove Strand.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks