BORTE: Marie Sæther Østbø ble sist sett i Sedgefield i Sør-Afrika.

Mann mistenkt for å ha drept Marie Sæther Østbø (20) i Sør-Afrika i 2018

Kripos har flere ganger reist til Sør-Afrika på jakt etter svar på hva som skjedde med 20-åringen. Nå har de identifisert en mistenkt.

Publisert:

Det var den 18. april for fem år siden at Marie Sæther Østbø forsvant i Sedgefield i Sør-Afrika.

20-åringen fra Stavanger var på reise sammen med en venninne fra studiene på den anerkjente skolen Sciences Po i Toulouse i Frankrike, da hun ble meldt savnet.

Stavanger Aftenblad melder torsdag at en navngitt mann nå er mistenkt for å ha drept henne. Den mistenkte mannen er død.

Sør-Afrikansk politi mente tidlig at hun trolig hadde druknet, men Kripos mener det nå er sannsynlighetsovervekt for at hun ble utsatt for noe kriminelt, skriver de.

Les også

Siler sanden i jakten på spor etter savnede Marie (20)

SEDGEFIELD (VG) Sanden rundt stedet der det som trolig er Marie Sæther Østbøs mobiltelefon og sko ble funnet, blir nøye…

Kripos har ifølge avisen flere ganger vært i Sør-Afrika for å bistå lokalt politi. I høst var de på ny tur for å gjennomføre avhør.

– Informasjon som kom frem i avhørene styrker mistanken mot en person. Han har status som mistenkt i saken. Mistenkte er en sørafrikansk mann som oppholdt seg i Sedgefield da Østbø forsvant. Han var en løsarbeider som i april 2018 hadde strøjobber i området, sier politiadvokat Anette Berger i Kripos til Aftenbladet.

SØK: Dette bildet er tatt under leteaksjonen i 2018.

Hun understreker overfor avisen at de ikke har konkludert noe i saken, og at Østbø fortsatt har status som forsvunnet.

– Vi kan ikke med sikkerhet si hvor hun ble av eller hva som skjedde med henne. Mistenkte er også død. I denne saken mangler to svært viktige kilder til opplysninger, sier politiadvokaten.

Kripos opplyser i en pressemelding at det ennå gjenstår etterforskning som lokalt politi i Sør-Afrika skal gjennomføre.

Les også

Her slutter alle spor etter savnede Marie (20)

SEDGEFIELD (VG) For to døgn siden gikk den norske studenten Marie Sæther Østbø opp en liten sandbakke fra hostellet hun…

Foreldrene til Marie ble informert at Kripos tidligere denne uken, forteller fars bistandsadvokat Anne Kroken til VG.

– Han har hele tiden ment at dette ikke var en ulykke, og han har kjempet hardt for at saken ikke skulle legges bort. Han har gjort en voldsom innsats på egen hånd for å finne ut av dette, og han har gitt Kripos mye opplysninger som han har funnet, dels via privatetterforskere, sier Kroken.

Hun sier at de håper at Kripos fortsetter å etterforske.

– Vi har lest saken nøye, og det er mye som man ennå ideellt sett kan undersøke videre. Vi håper at de fortsetter å være aktive. Nå er det gått skrekkelig lang tid, og det har vært utmattende for familien. Og nå har de endelig fått bekreftet hva de trodde, sier Kroken.

VG var i Sør-Afrika i 2018 i forbindelse med forsvinningen – se innslaget her:

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no