Snøvær gir store trafikkproblemer

Uværet «Gareth» gir utfordringer på veiene i store deler av landet.

Selv om vi snart er i midten av mars, er vinteren såvisst ikke over. Som VG tidligere har meldt kan det tirsdag kveld og ut på onsdag falle inntil 50 cm snø eller sludd over Østlandet. I Nordland er det ventet inntil orkan i kastene. Allerede har det gitt store utfordringer i trafikken.

Uværet, som i England har fått navnet «Gareth», har herjet De britiske øyer i natt og i formiddag.

Flere bilbergere har rykket ut etter at flere vogntog har sakset på E16 i Valdres. Vogntogene står på tvers etter å ha sakset på glatte veier.

– Vi jobber fælt med å få ryddet. Folk må kjøre rolig, sier operasjonsleder Arne Norevik i Innlandet politidistrikt.

På Vestlandet, som har fått merke vindkast helt oppe i full storms styrke, har en tankbil med diesel veltet. På Twitter skriver Vest politidistrikt at det er svært glatt på stedet, og at Fjærlandstunnelen og Bergstunnelen er stengt som en konsekvens av ulykken. Litt før 17 skriver politiet at veien er delvis åpen igjen, men at det blir dirigering forbi ulykkesstedet og at det er meget dårlig vær i området.

Politiet i Øst skriver klokka 21.26 at patruljer melder om svært glatte veier. De oppfordrer alle til å kjøre etter forholdene.

I Trøndelag har politiet, i samarbeid med Hovedredningssentralen, iverksatt tiltak for å bistå fire personer på scooter som er værfaste nord for Imsdalsfjellet.

les også

Uværet «Gareth» er her: Kan gi halvmeter med snø og vindkast med orkans styrke

Diesellekkasjen skal ha blitt stoppet etter minimale utslipp.

Klokka 18.13 skriver Vest politidistrikt at en bil har kjørt i en fjellvegg ved Ostereidet like over klokka 17. Fører, en mann i 40 årene, er kjørt til Haukeland Universitetssykehus. Politiet er fremdeles på stedet, men veien er åpen.

Klokka 19.49 skriver politiet at veibanen er ryddet, men at en pumpebil vil starte pumping av veltet tankbil før den kan berges. Arbeidet med tømming av tank vil ta cirka to til tre timer. Det vil åpnes for kolonnekjøring cirka klokka 20.30.

Nødetatene har også rykket ut til en trafikkulykke med lastebil og personbil involvert på E134 ved Tokke/Høydalsmo. Det skal ha vært to personer i personbilen og kun fører i lastebilen. Klokka 20.40 kunne politiet i Sør-Øst meldes at ingen skal sitte fastklemt i noen av kjøretøyene, og litt over 21 skriver de at fører av lastebil er uskadd, mens fører av personbilen kjøres til akuttmottaket i Skien. Passasjer i personbil er trolig lettere skadet.

Politiet i Finnmark melder om et trafikkuhell med personskade ved Slettvoll i Lakselv etter en utforkjøring der vedkommende har truffet et tre.

Også i Nordland er det svært glatt på veiene. I Lekenes har en rød Mazda kjørt av veien ved Borge. Ifølge politiet ligger bilen godt utenfor veien. Det var to personer i kjøretøyet, men det skal ikke være snakk om personskader.

Politiet i Agder melder om en bil som har kjørt ut på FV 461 og inn i noen trær. Det er foreløpig ingenting som tyder på alvorlig personskade. Politiet og ambulanse er på vei.

Veitrafikksentralen øst skriver på Twitter at det er redusert fremkommelighet på Rv. 4 Lygnabakkene i retning mot Roa, Oppland, grunnet lastebil som har kjørt i grøften. De ber folk kjøre forsiktig i området, i og med at lastebilen kan komme brått på.

VG oppdaterer saken.

Status fjelloverganger, ifølge veitrafikksentralen vest, litt før klokka 19:

 • RV 52 Hemsedalsfjellet: Kolonne
 • FV 50 Hol-Aurland: Stengt. Blir ikke åpnet idag.
 • RV 7 Hardangervidda: Kolonne o./7,5 tonn
 • RV 13 Vikafjellet: Stengt, blir ikke åpnet idag
 • FV 53 Tyin-Stengt
 • E16 Filefjell: Åpent

Status fjelloverganger, ifølge veitrafikksentralen øst, cirka klokka 18.30:

 • FV 27 Venabygdsfjellet: Stengt pga uvær
 • E6 Dovrefjell: Åpen
 • RV 3 Kvikne: Åpen
 • FV 51 Valdresflye: Vinterstengt
 • RV 15 Strynefjellet: Åpen for trafikk.

Veitrafikksentralen i Trøndelag og Møre og Romsdal melder at FV 705 mellom Stuggudal og Brekken ved Langsvola er stengt på grunn av mye vind og fokksnø. Ny vurdering i morgen klokka 9.00.

les også

Mistet ti slektninger i monstertornadoen

les også

Minst 23 omkommet etter tornado: – En ekstremt vanskelig situasjon

Kjørte i fjellvegg

Klokka 18.13 skriver Vest politidistrikt at en bil har kjørt i en fjellvegg ved Ostereidet like over klokka 17. Fører, en mann i 40 årene, er kjørt til Haukeland Universitetssykehus. Veien er åpen.

Også i Nordland er det svært glatt på veiene. I Lekenes har en rød Mazda kjørt av veien ved Borge. Ifølge politiet ligger bilen godt utenfor veien. Det var to personer i kjøretøyet, men det skal ikke være snakk om personskader.

Politiet i Agder melder om en bil som har kjørt ut på FV 461 og inn i noen trær. Det er foreløpig ingenting som tyder på alvorlig personskade.

VG oppdaterer saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder