Stjernekokk Karla Siverts (29) er død

Den kreftsyke kokkestjernen Karla Siverts (29) døde torsdag kveld.

«Tusen takk for all støtten! Karla reiste videre i kveld kl 21.35. Kjærlighet». Det skriver ektemannen Thorleif Linhave Bamble (36) på den åpne Facebook-gruppen «En gruppe for Karla og håpet» torsdag kveld.

VG har tidligere skrevet om Siverts' sykdom.

Karla, som var kjøkkensjef på restaurant «Smalhans» på St. Hanshaugen i Oslo, begynte nylig på sin fjerde cellegiftkur for å begrense spredningen av eggstokkreften, som ble oppdaget i forbindelse med at datteren Juno (2,5) kom til verden med keisersnitt.

Bakgrunn: Karlas livskamp

Immunterapi var det siste håpet Karla Linhave Siverts og mannen klamret seg til. Tidligere i år fikk de vite at hun var for dårlig til å kunne gjennomgå behandlingen.

– For oss er det helt forferdelig. Det var det siste håpet, men vi har vært klare hele veien i forbindelse med kronerullingen at vi ikke hadde noen garanti for at det blir noe av, sa Thorleif Bamle Linhave i VG-intervjuet i mai.

Les også: Håpet på et mirakel

Det ble satt i gang en storstilt innsamling for å dekke kostnadene for en slik behandling, som det offentlige, i Karlas tilfelle, ikke dekker.

Ekteparet fortalte at de trøster seg med at det ikke hadde hjulpet å begynne å tenke i retning immunterapi tidligere, på grunn av den krefttypen Karla var rammet av.

DØD: Karla Siverts, her er hun fotografet høsten 2013. Foto: ROGER NEUMANN VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder