Politiet: Mann siktet for drap på sin kone i Sarpsborg

SARPSBORG (VG) Mannen som ble pågrepet fredag, er siktet for å ha drept sin kone. To barn var til stede i boligen da politiet ankom fredag morgen.

Fredag siktet politiet én mann for drap på Moenskogen i Sarpsborg. Siktede ble pågrepet på stedet, i et boligområde i Sarpsborg.

– Politiet var raskt på stedet og fant en hardt skadet kvinne, som senere ble erklært død på stedet. Siktede var også på stedet, og ble pågrepet av politiet. Siktede er gift med avdøde, og de har to mindreårige barn sammen. Barna var til stede på bopel da politiet ankom, sier politiadvokat Behreng Mirzaei under en pressekonferanse fredag.

Politiet er i en innledende fase av etterforskningen og har flere hypoteser.

Siktedes forsvarer Reidar Steinsvik sier til VG at han skal snakke med sin klient i morgen, og at siktede dermed ikke blir avhørt før lørdag.

Siktede skal ha fått tilsyn av en lege etter pågripelsen. Det er ukjent hva som er bakgrunnen for tilsynet. Mirzaei kan ikke bekrefte eller avkrefte dette fredag. Steinsvik sier han ikke vil kommentere saken.

Hverken siktede eller offeret er norske statsborgere. Politiet kan ikke på nåværende tidspunkt opplyse hvilket land de er statsborgere av.

Bekjent ringte politiet

Meldingen om hendelsen kom på nødtelefonen, har politiets innsatsleder på stedet, Arve Hermansen, fortalt til VG. Han bekreftet også at det ikke er melderen som er siktet for drap.

– Det var en venn eller bekjent av siktede som meldte ifra til politiet om denne hendelsen, sier politiadvokat Mirzaei til VG.

– Var det flere personer enn barna og siktede til stede på adressen?

– Det ønsker vi ikke å gå inn på nærmere nå av hensyn til etterforskningen

Barna blir behandlet som potensielle vitner, eventuelt ofre, og blir tatt hånd om av barnevernet.

– De får nødvendig medisinsk oppfølging, og skal etter planen på tilrettelagte avhør ved barnehuset i Moss i Morgen.

Politiet ønsker heller ikke å si noe om et eventuelt drapsvåpen, og kan ikke bekrefte om det er brukt våpen eller ikke.

les også

En person siktet for drap i Sarpsborg

Saken etterforskes taktisk og teknisk, og politiet har gått fra hus til hus i boligområdet og foretatt en rundspørring. Åstedet er sikret, og krimteknikere er på plass og gjør undersøkelser.

På nåværende tidspunkt ønsker ikke politiet å gå ut med flere detaljer i saken, fordi det gjenstår mye i etterforskningen.

Også tiltalt for uaktsomt drap på sønn

Mannen som er siktet for drapet i Sarpsborg, er fra tidligere tiltalt for uaktsomt drap etter at hans sønn, en fire måneder gammel gutt, døde i sitt hjem i 2017. Sakkyndige mener mannen var tilregnelig.

les også

Pågrepet i Sarpsborg også tiltalt for uaktsomt drap på sin sønn

Ifølge tiltalen skal mannen i 30-årene ha plassert sin fire måneder gamle sønn i en badebalje, for så å ha forlatt spedbarnet i baljen og gått til et annet rom i et kortere tidsrom. Mens faren var borte skal sønnen ha havnet under vann og druknet. Han ble tiltalt i begynnelsen av desember.

Helsepersonell forsøkte å gjenopplive spedbarnet i en time før de konstaterte at gutten var død. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Hvorfor var mannen på frifot?

– Det var tatt ut tiltale i saken, så det var ikke grunnlag for å holde ham i varetekt i forbindelse med den tidligere saken, sier Mirzaei til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder