VELTET: Her henger den veltede campingvognen over rekkverket på Karmsund bro. Noen løse gjenstander faller i sjøen, sier en nabo som ser opp mot broen til VG. Foto: Oddgeir Sundgot

To campingvogner har veltet i kraftig vind

To campingvogner har veltet på to ulike broer mandag formiddag. Nå anbefaler politiet i Sørvest at campingvogn- og bobileiere lar bilen stå på grunn av kraftig vind.

 • Synne Eggum Myrvang
 • Oline Birgitte Nave

Trafikken er stengt i begge retninger på Karmsund bro på ubestemt tid etter at en campingvogn veltet mandag formiddag. Campingvognen henger fast i rekkverket på broen og er midlertidig sikret.

Klokken 10.20 opplyser politiet at også båttrafikken under broen er stanset på grunn av mulige gjenstander som kan falle ned.

Et videoklipp VG har mottatt viser at deler av taket på campingvognen som hang over rekkverket ble blåst på sjøen.

– Da campingvognen veltet traff den en annen bil. Fører av denne bilen og et barn er kjørt legevakt for sjekk. De fremsto uskadet, men har fått en del glass over seg, opplyser politiet på Twitter. Det er opprettet sak på forholdet.

Meteorologene har sendt ut farevarsel om kraftige vindkast i området. To fergesamband er også stengt som følge av uvær. Det gjelder Hjellestad-Bjelkarøy og Utbjoa-Sydnes, opplyser Vegtrafikksentralen. Klokken 11.17 melder politiet at nok en campingvogn har veltet – denne gangen på Boknasund bro. Også denne broen ble helt stengt for trafikk en periode, før den ved 14.25-tiden ble åpnet for mindre kjøretøy. Broen er fortsatt stengt for større kjøretøy, campingvogner og campingbiler.

Politiet advarer mot å kjøre med kjøretøy som kan bli tatt av vinden:

– Politiet anbefaler at biler med campingvogn og campingbiler tar dagen med ro og ikke kjører. Det blåser kraftig og vil gjøre det utover dagen.

KRAFTIGE KAST: Oddgeir Sundgot (58) som har utsikt til broen hjemmefra, sier at vindkastene kan være skikkelig kraftige på broen når det blåser. Foto: Oddgeir Sundgot

– Det blåser kraftig. Campingvognen henger i rekkverket, noe som fører til at det kan falle ting ned på båttrafikken under. Vi gjør vårt ytterste for å sikre stedet tilstrekkelig og få fjernet campingvognen så snart som mulig, skriver politiet videre.

Rundt klokken 12.30 opplyser politiet til VG at broen er stengt på ubestemt tid og at deler av campingvognen har blåst på sjøen.

– Politiet har reist fra stedet, og en entreprenør har tatt over. Det tas en vurdering på om den skal sikres og hvordan. Det er mange hensyn å ta, som vind, vær og båttrafikk under broen, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jøran Solheim.

VG har snakket med Oddgeir Sundgot (58) som bor like ved broen og ser dit fra stuevinduet sitt.

– Like før det skjedde sa jeg til kona mi at «jeg håper ingen kjører over med henger i dag», men så smalt det. Det skjer så fort, bare i løpet av sekunder, sier Sundgot.

Han så ikke selve velten, men fikk med seg at det hadde gått galt kort tid etterpå. Han forteller at redningsskøyten ligger i vannet under broen og plukker opp gjenstander fra vognen som detter ned.

– Det ser bare ut til å være løse gjenstander som puter og sånn, sier han videre.

Han forteller at det blåser bra, men at hendelsen ikke er helt uvanlig for dem som bor der.

– Vi kjører ikke over den broen med henger når det blåser som det gjør nå, i hvert fall ikke vi som bor her. De kastene som kommer oppå broen er skumle, forklarer han.

Campingvogn-velten på Boknasundbrua har førte først til at ett felt var stengt, men ble senere helt stengt. Ved 14.25-tiden er det kun større kjøretøy som ikke får kjøre over. Broen forbinder Austre og Vestre Bokn.

– Bilen som trakk vognen klarte å kjøre vekk fra broen når forholdet skjedde. Campingvognen ligger i veibanen bortsatt og det er dirigering på stedet, skriver politiet ved 11.50-tiden.

– Broen er stengt som følge av vind. Det er nå stor kø, men vi oppfordrer folk til å ta det med ro og vente, sier operasjonsleder Solheim til VG.

Mer om

 1. Ulykker
 2. Karmsund

Flere artikler

 1. Vind veltet campingvogn – her knuses den i biter

 2. Økning i fartsbøter til norske sommerbilister

 3. Full storm i Nordland: Over 1200 isolert

 4. Veikaos på Østlandet: – Kjør forsiktig

 5. Flere skoleelever på tur reddet opp av sjøen - ingen skadet

Fra andre aviser

 1. To campingvogner veltet: – Ta ferie til vinden løyer, er rådet fra politiet

  Bergens Tidende
 2. Uvær i Sør-Norge velter campingvogner og gir snø i fjellet: – Uvanlig

  Aftenposten
 3. Uværet i nord har truffet Troms

  Aftenposten
 4. Veltede trær sperrer vei og T-bane i Oslo

  Aftenposten
 5. Brannvesenet ber folk slutte å ringe 110 fordi trær har veltet

  Aftenposten
 6. Stillas knuste terrasse i Åsane

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no