Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H) overtok i januar for Harald T. Nesvik (Frp). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dagbladet: Fiskeriministeren fikk dobbel lønn og feilinformerte kommunestyret

Fra november fikk Geir-Inge Sivertsen (H) lønn både som ordfører og statssekretær. Men regjeringsjobben startet «for fullt» først i januar, skrev han til rådmannen.

  • NTB

Dette kommer frem i saken fra Dagbladet.

I en søknad til rådmann Hogne Eidissen i Senja kommune om etterlønn som ordfører, skrev Sivertsen at «Jeg tiltrår for fullt som statssekretær i Nærings og Fiskeridepartementet fra 1.1.2020».

Men på regjeringens egne nettsider ble nåværende fiskeriminister Sivertsen presentert som ny statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet 4. november, melder avisa. Statsministerens kontor bekrefter også at Sivertsen fikk første regjeringslønning 12. november.

les også

Kommunen krever 120.000 kroner av fiskeriministeren

200 prosent

Dagbladet opplyser at fiskeriministeren har ikke besvart avisas henvendelser om denne saken, men i forrige uke sa at han tiltrådte som statssekretær samtidig som han var ordfører i Lenvik, som han skulle være fram til årsskiftet etter avtalen om kommunesammenslåing. Dermed jobbet han i praksis 200 prosent.

– Det var det jeg gjorde oppmerksom på. Jeg hadde to funksjoner i november og desember. Eller egentlig fire, jeg var også innsatt som varaordfører, og i fylkestinget.

Tilbakebetaling

Sivertsen var varaordfører i Senja kommune etter kommunevalget høsten 2019 samtidig som han var ordfører i Lenvik. Årsaken er at Lenvik kommune fra nyttår ble en del av Senja kommune.

Dagbladet har tidligere omtalt at Sivertsen også fikk 120.000 kroner i ordfører-etterlønn samtidig som han mottok full lønn som statssekretær. Senja kommune har besluttet å kreve etterlønnen tilbakebetalt. Sivertsen har sagt at han vil betale tilbake pengene han ikke skulle hatt.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Geir Inge Sivertsen skrev til rådmannen at regjeringsjobben ikke starter før i januar. Det riktige er at Sivertsen skrev til rådmannen at regjeringsjobben ville starte for fullt fra 1. januar. Dette ble korrigert i saken 21.02.2020 kl. 13.11.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder