Fire ansatte til legevakt med bitemerker og gaffelstikk

Fire ansatte er sendt til legevakt med gaffelstikk og bitemerker, etter trusselhendelse på barneskole i Oslo, opplyser politiet.

Politi, brann og helsevesen rykket ut til Brynseng skole tirsdag formiddag i forbindelse med en volds- og trusselsituasjon.

Ifølge operasjonsleder Sven Christian Lie fikk de raskt kontroll på den antatte gjerningspersonen.

– En veldig ung elev truet en ansatt med kniv. Han fikk vi kontroll på tidlig. Fire personer er sendt til legevakten med mindre skader, sier Lie til VG.

De fire personene som er sendt til legevakt er ansatte ved skolen. Alle er lettere skadet.

LETTERE SKADET: Fire ansatte er sendt til legevakt etter hendelsen. Foto: Trond Solberg, VG

Bitemerker og gaffelstikk

Innsatsleder i politiet Arve Røtterud forteller til VG på stedet at det ikke er snakk om knivskader, men at ofrene har fått gaffelstikk og bitemerker.

– Eleven hugg ikke med kniven. Jeg understreker at det ikke er snakk om skader etter kniv, men skader etter stikk med gaffel og bitemerker, sier han.

Ifølge Røtterud har politiet kontroll på en elev..

– Det viser seg at det har vært en episode ute i skolegården som denne eleven ville hevne. Han har da fått tilgang til en brødkniv inne på et kjøkken og vært truende i sin atferd med kniven, sier han.

– Situasjonen har vært at de voksne har omringet eleven med kniv i hånden, utdyper han.

Han sier politiet har kontroll på eleven, sammen med ansatte ved skolen, bydelen og elevens foreldre. Han bekrefter at det er barn som har fått med seg episoden, men at ingen barn var involvert eller ble skadet.

GJØR VITNEAVHØR: Politiet er til stede ved Brynseng skole. Foto: Trond Solberg, VG

Foreldrene varslet

VG er til stede på Brynseng skole, der politiet fremdeles er inne i bygningen. Skolens ledelse sitter i møter angående hendelsen, men dagen fortsetter etter planen for elevene.

Skolen har sendt ut melding til alle foreldre slik at de ikke har noen grunn til å bekymre seg.

Brynseng skole er en barneskole. Den har 840 elever, og åpnet i 2017.

– Når unge elever utagerer slik at noen kommer til skade, er det trist og alvorlig for alle parter. De ansatte som var berørt av hendelsen vil få oppfølging av bedriftshelsetjenesten og skolen får hjelp av PPTs kristeteam, blant annet til hvordan de kan snakke med elevene om det som har skjedd. Skolen og etaten vil ha dialog om behovet for videre oppfølging i dagene som kommer, sier Kari Andreassen, direktør i Utdanningsetaten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder