Får hushjelp av jobben

OSLO/BODØ (VG) Med hushjelp betalt av bedriften, får Gerd Elise Martinsen (36) tid til å gjøre mer av det hun har lyst til når hun har fri.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Dette er virkelig helt topp! Et supert tilbud! jubler hun. Martinsen er produktgruppesjef i EDB 4tel i Bodø. Hun jobber mye og reiser også en del. I gjennomsnitt tilbringer hun åtte til ni timer på jobb, men i perioder kan det bli opptil 12-14 timer hver dag. Ektemannen har også en jobb som krever mye.

- Da er det godt å slippe å måtte bruke fritiden i helgene til å stå med hodet i en bøtte og vaske, sier hun.

En gang i uken

Hver uke kommer en vaskehjelp hjem til familien. Da velger Martinsen hva hun vil ha gjort. Hun krysser av på en liste og slipper unna vindusvask, vask av kjøleskap, handling, stryking av tøy eller de mer vanlige tjenestene som støvtørking og vask av kjøkken og bad.

- Og hvis jeg vil ha sengetøyet skiftet, legger jeg bare frem rene laken, så er det gjort når jeg kommer hjem, forteller Martinsen.

- Det er deilig å slippe å bekymre seg for husarbeidet! EDB 4tel har også et tilbud om gartnerarbeid som frynsegode til dem som måtte ønske det. Det har imidlertid Gerd Elise Martinsen takket nei til, fordi hun liker å være ute i hagen.

- Det er annerledes med husarbeid. Det er dødskjedelig og bare noe man gjør fordi man må, sier hun.

Filosofien i bedriften går på at avslappede ansatte som ikke tenker på alt som burde vært gjort hjemme, har mer energi og gjør en bedre jobb. Hvis de slipper å bekymre seg for husarbeidet og slipper å slite seg ut med dobbeltarbeid, kan de konsentrere seg mer om jobben.

- Jeg merker at jeg får mer overskudd når jeg er sammen med familien. Dessuten blir jeg mer opplagt på jobben, sier hun.

I tillegg til hushjelpen har Martinsen fleksitid, hjemmekontor og firmabil betalt av bedriften.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder