Fylkesleder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, åpner for å vrake Frp-leder Siv Jensen (bildet) fra førsteplassen til stortingsvalget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Flere Frp-lag ber sentralstyret vurdere å legge ned Oslo Frp

Rogaland og flere andre fylkeslag i Frp ber nå sentralstyret om å vurdere en nedleggelse av Oslo Frp etter helgens utspill fra Geir Ugland Jacobsen.

 • NTB
 • Stella Bugge

Nyvalgt leder i Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen, sa i helgen til Finansavisen at han er usikker på om Siv Jensen bør ha topplasseringen på Oslo-listen til valget neste år.

Nå mobiliseres det for fullt i flere fylkeslag for å slå ring om Siv Jensens og partiets vedtatte strategier, skriver Stavanger Aftenblad.

Fylkesleder Svein Erik Indbjo i Rogaland Frp har sammen med fylkeslederne i Vestland Frp og Møre og Romsdal Frp laget et opprop som er tilsendt andre fylkesledere i partiet. Ifølge Stavanger Aftenblad skal også fylkeslagene i Viken og Trøndelag ha stilt seg bak dette.

– Når Oslo Frp utad fronter en annen politisk retning enn den landsmøtet har vedtatt, så bidrar Oslo Frp til en svært unødvendig splittelse i partiet, heter det i oppropet.

I teksten kommer det også fram at fylkeslagene ber sentralstyret vurdere å oppløse Oslo Frp dersom usikkerheten som er skapt, ikke opphører.

Til Aftenbladet sier fylkesleder Jacobsen at han nesten ikke klarer å ta oppropet seriøst.

– Vi ber ikke om at det umiddelbart skal endres på noen ting, men fremover mener vi det bør gjøres visse justeringer i det nye programmet som skal gjelde for 2021–2025, sier han.

Ketil Solvik-Olsen, sentralstyremedlem og tidligere nestleder, gir sin klare støtte til Siv Jensen.

– Siv har min fulle støtte. Fremfor å ville kaste en av Frps beste politikere, burde Oslo Frps leder jobbe med en mer fornuftig strategi for å bli byens største parti, sier han til TV 2.

Carl I. Hagen sier at det i alle partier av og til er drøftelser om hvem som skal være på topp av nominasjonslisten og hvem som er best egnet som partileder.

– Slik var det alltid i min tid og mange ganger ble det sagt at nå må vi bli kvitt Carl I. Hagen uten at jeg drømte om å prøve å stoppe debatten om jeg burde fortsette eller ikke. Jeg finner det litt oppsiktsvekkende hvis noen mener at man skal avvikle lokallaget i landets hovedstad. Men man har full rett til å være rykende uenige i uttalelser fra lederen i det lokallaget – som selvsagt står for denne lederens egen regning, sier Hagen til VG.

Hagen viser til at Geir Ugland Jacobsen har referert til en resolusjon som ble vedtatt på Oslo FrPs årsmøte.

– At en fylkesleder ser det som sin oppgave å arbeide for synspunktet i en vedtatt resolusjon på årsmøtet er helt naturlig og legitimt. Jeg skjønner ikke denne debatten, sier Hagen som selv er i tenkeboksen om han skal stille som Frps tredjekandidat fra Oslo i stortingsvalget neste høst.

– Jeg forutsetter at Siv Jensen er nummer en og Christian Tybring-Gjedde nummer to, sier Hagen som er leder av nominasjonskomiteen i Oslo.

Oslo Frp har i dag to representanter på Stortinget, men hadde tre i perioden 2009 til 2013.

Les også

 1. Erna Solberg om Frp-exit: – Feil valg

  Statsminister Erna Solberg (H) mener Frp ville fått mye igjen for å sitte i regjering de siste månedene, i stedet for…
 2. Nina Jensen om forholdet til Siv: «Hun har vært helt avgjørende»

  Det er snart ett år siden Nina Jensens mann, Nicolai Roan døde av hjernekreft.
  Pluss content

Mer om

 1. Politikk
 2. Siv Jensen
 3. Fremskrittspartiet (Frp)

Flere artikler

 1. Oslo Frp-lederen: Mente ikke å angripe Siv Jensen

 2. Fylkesstyret i Oslo Frp stiller seg bak Siv Jensen

 3. Stigende støtte til Melby og Nybø i ny lederkamp i Venstre

 4. Tar ikke gjenvalg til Stortinget: – Vil prøve noe nytt

 5. Rajas eget fylkeslag vil ha Rotevatn som ny Venstre-leder

Fra andre aviser

 1. Flere fylkeslag ber sentralstyret vurdere å legge ned Oslo Frp

  Aftenposten
 2. Et enstemmig styre i Oslo Frp anbefaler at partileder Siv Jensen skal toppe stortingslisten

  Aftenposten
 3. Det blir ekstraordinært fylkesstyremøte i Oslo Frp

  Aftenposten
 4. Nestlederne i Oslo Frp ber om ekstraordinært møte

  Aftenposten
 5. Frp i strid med seg selv

  Fædrelandsvennen
 6. Det kan bli grisete i Frp

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder