TRØSTER: Kendall Long (t.v.) trøster Kianna Long som oppholdt seg på Walmart under skytingen i El Paso, Texas. FOTO: Ivan Pierre Aguirre / EPA

Reuters: Handlet inn til skolestart da skytingen brøt ut

Flere av ofrene i skytingen skal ha vært familier ute for å kjøpe utstyr til første skoledag.

– På det som for mange skulle være en hyggelig handledag, ble det en av de dødeligste dagene i Texas’ historie, sa delstatens guvernør Greg Abbott under en pressekonferanse klokken 01.30 natt til søndag norsk tid.

Nyhetsbyrået Reuters melder at mange av dem som havnet midt i skyteepisoden på kjøpesenteret i El Paso lørdag formiddag, skal ha vært familier som handlet inn til skolestart.

les også

20 drept og 26 skadet i skyting ved kjøpesenter i El Paso

Skytteren gikk til angrep på et svært travelt tidspunkt for senteret, og ifølge politiet var over 3000 mennesker på stedet da skytingen startet. Politiet bekreftet på en pressekonferanse natt til søndag norsk tid at 20 personer var drept og 26 skadet.

– Åstedet var forferdelig, sa byens politisjef Greg Allan, som var tydelig preget.

Bilder fra overvåkingskamera skal vise skytteren gå inn på supermarkedet bevæpnet med en rifle. En 21 år gammel mann fra Allen i Texas er pågrepet, ifølge politiet.

Vitne: Flere barn løp uten foreldre

Glendon Oakly sier til CNN at han befant seg inne i en sportsforretning i Cielo Vista Mall da et barn kom løpende inn i butikken og sa at en person skjøt inne på Walmart.

Oakly forteller at ingen tok barnet på alvor på grunn av alderen. Dessuten snakket han om bygget like ved, ikke kjøpesenteret de befant seg på.

les også

Trump om El Paso-skytingen: – Rapportene er veldig ille

Omtrent fem minutter senere gikk Oakly videre til butikken Footlocker. Der hørte han to skudd.

– Det eneste jeg tenkte på var å få barna i trygghet.

Oakly sier videre til CNN at butikken stengte ned gitteret, men at noen likevel klarte å bryte seg inn. Han så mange barn løpe rundt uten sine foreldre. Han sier at han tok med seg tre barn og løp så fort han kunne.

– Jeg var ikke bekymret for meg selv, det eneste jeg tenkte på var å få barna ut derfra.

En tragedie

– Dette er bare en tragedie som jeg har store vansker med å forstå, sier Dee Margo, borgermesteren i byen El Paso.

En talsmann for det lokale politiet rådet alle som ikke fant sine kjære på åstedet, til å ta kontakt med det nyopprettede krisesenteret på skolen like ved. Politiet frarådet all ferdsel på kjøpesenter-området.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder