TORSDAG: Denne meldingen har gått ut til alle foresatte ved skolene i Oslo kommune torsdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo-skolene sender beskjed til elever: – Unngå klemmer

Oslo kommune oppfordrer lærer og elever til å unngå for mye nærkontakt fremover.

  • Astri Øverdal

Kommunikasjonsdirektør ved Utdanningsetaten, Trine Lie Larsen, bekrefter til VG at det har blitt sendt ut mail til alle skoler i Oslo med forebyggende tiltak mot coronaviruset.

Mailen har blitt sendt ut til 183 skoler, som omfatter rundt 90.000 elever.

Blant annet får elevene og ansatte beskjed om å unngå for mye nærkontakt i form av klemmer, håndhilsing og likende.

«Vi skal selvfølgelig trøste elever som trenger det osv, men holder nærkontakt for øvrig på et minimum. Vi vil oppfordre dem til å vaske hendene ofte. Vi vil også styrke renholdet på skolen.»

«Vi oppfordrer dere til å snakke om at det er viktig å vaske hendene ofte hjemme, og til å vaske hendene før elvene kommer på skolen, og når de kommer til skolen. Husk at elever som er syke skal holdes hjemme.»

– Det er veldig mange skoler som har bedt om råd om hvordan de skal håndtere coronaviruset, så vi prøver å møte den etterspørselen, forteller Larsen.

les også

Coronaviruset - Slik beskytter du deg mot smitte

ETTERSPØRSEL: Kommunikasjonsdirektør ved Utdanningsetaten Trine Lie Larsen forteller at flere skoler har ønsket råd om hvordan de skal håndtere coronaviruset. Foto: Privat

Slutter med håndhilsing

Rektor ved Fagerborg skole Elin Brandsæter forklarer at de ikke har rukket å snakke med elevene om de nye tiltakene, da meldingen kom først etter skoledagen var slutt.

– Lærerne skal snakke med elevene i morgen. Vanligvis håndhilser de på elevene på morgenen men nå tar vi en pause fra det, i tråd med rådene vi har fått.

– Videre kommer vi til å minne elevene på god håndhygiene og bruk av antibac, forteller rektoren.

les også

Forbereder seg på at 1 av 4 kan bli smittet

Lærere i karantene i Horten

Det siste døgnet har det stadig kommet nye opplysninger om nordmenn som sitter i karantene etter å ha vært i virusutsatte områder.

Blant annet fikk elleve studenter på barnehagepedagogikk ved Universitet i Sørøst-Norge praksisen sin i Italia avbrutt. Barnehagene lå i smitteutsatte områder, og ble stengt.

Ved Horten videregående skole er tre lærere og èn elev satt i karantene etter å ha vært på reise i Italia i regi av skolen.

– Lærerne opplevde at flere av de andre deltagerne ble beordret hjem og at det faglige programmet ble avkortet som en følge av tiltak Italia innførte. De ringte oss tirsdag kveld for å konsultere oss om situasjonen, sier rektor Gisle Birkeland ved skolen til VG torsdag.

Han forteller at lærerne sitter i karantene etter råd fra beredskapsledelsen i Vestfold og Telemark fylkeskommune som er sendt ut til skoleledelsen. Eleven har ikke vært i Italia i regi av skolen, men på vinterferie privat.

– I samråd med kommuneoverlege, er det bestemt at denne eleven får hjemmeundervisning. Vi bruker moderne teknologi og vil gi eleven et godt tilbud, sier Birkeland.

Flere artikler

  1. Studenter mister praksis på grunn av coronaviruset

  2. Rektor ved Oslo-skole coronatestet

  3. Lærerne er bekymret for avgangselevene

  4. Skoleåpning over hele landet: Flere foreldre bekymret for smittefaren

  5. Bekymrede foreldre vil holde barn hjemme av smittefrykt: Mister retten til eget skoleopplegg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder