Hjem i taushet

T5PC-gründer kom fra Syden i går kveld

NYHETER

GARDERMOEN (VG) Sent i går kveld landet T5PC-gründer og tidligere leder av Oslo FpU, Chim Kjølner (26), på Gardermoen.

Publisert:

Mens titalls tusen nordmenn har slikket sine sår etter konkursen i pyramideselskapet The 5 Percent Community (T5PC), har den 26 år gamle gründeren feriert på Tenerife.

Men det var lite Kjølner hadde å fortelle offentligheten da VG møtte i ankomsthallen på Gardermoen sent i går kveld.

- Nei, var 26-åringens knappe svar da VG spurte om han var interessert i å fortelle sin versjon av hva som har skjedd i tiden før nettverksselskapet kollapset.

Honorar: 3,2 mill.

Rundt 70.000 nordmenn som har kjøpt aksjer i T5PC, kan ha tapt så mye som inntil en milliard kroner på konkursen. Konkursen er nå under full etterforskning av Økokrim.

Chim Kjølner var en av dem som hentet ut millionbeløp av selskapet i fjor. 3,2 millioner kroner fikk 26-åringen i honorar i 2003. I tillegg skal han ha tjent et ukjent beløp på aksjesalg.

Kjølner var en av de største aksjonærene i pyramideselskapet.

Kjølner har tidligere bekreftet i media at han har tjent gode penger på det havarerte selskapet. Etter konkursen har det imidlertid vært svært vanskelig å komme i kontakt med 26-åringen.

Etter det VG får opplyst, skal nordmenn på Tenerife ha lagt merke til at Kjølner tilsynelatende hadde mye penger å rutte med under oppholdet på den spanske ferieøya.

Kjøpte smykker

Ifølge en medpassasjer skal han ha kjøpt flere smykker da han var innom taxfree-butikken på flyplassen på Tenerife, før flyet tok av til Norge.

- Jeg må si jeg reagerte på det, med tanke på hva som har kommet frem om selskapet han sto bak, sier vitnet til VG.

Chim Kjølner var sammen med en jevnaldrende kvinne da han ankom Gardermoen ved 21-tiden i går. Etter å ha ventet i nesten halvannen time på bagasjen, dro han rett videre i en ventende bil. 26-åringen ga overfor VG uttrykk for at han overhodet ikke ønsket å diskutere konkursen i selskapet. Kjølner var tidligere leder av Fremskrittspartiets Ungdom i Oslo. Han trakk seg imidlertid fra ledervervet etter en voldtektsanmeldelse, som senere ble henlagt.

Går til sak

26-åringen er en av få nordmenn som har tjent penger på The 5 Percent Community. Nærmere hundre småaksjonærer skal nå ha slått seg sammen og engasjert advokat for å gå til sak mot det omstridte pyramideselskapet.

- Jeg synes det er leit at de personene vi har satt til å lede selskapet, ikke mestret oppgaven, men jeg har ikke dårlig samvittighet for noe, sa Kjølner i en kommentar til TV2 Nettavisen den dagen konkursen ble kjent.

Chim Kjølner er pekt ut som en av hovedmennene bak T5PC-eventyret. Han skal ha startet selskapet sammen med Jim Wolden og Andreas Grøstad.

Woldens navn ble lenge holdt hemmelig for de andre i nettverket, fordi han angivelig hadde et tvilsomt rykte i pyramidemiljøet.

Her kan du lese mer om