SKYTEEPISODE: Like etter klokken 21:00 ble det avfyrt skudd i Guldbergsgade på Nørrebro Foto: Rasmus Flindt, Ekstrabladet

Morgenoppdatering 22.09.18

Dette er noe av det viktigste som skjedde i natt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Skyteepisode i København: Tre mennesker ble skadet i en skyteepisode på Nørrebro i København fredag kveld. To av dem skal ha vært tilfeldig forbipasserende. Dette er den åttende skyteepisoden i området på en uke, og politiet knytter skytingen til en gjengkonflikt.

Man drept i skyteepisode i Sverige: I Stockholm var det også en skyteepisode fredag kveld, der én mann ble fraktet til sykehus med skader. Natt til lørdag meldte politiet om at mannen har omkommet.

«Knud» har roet seg: Ekstremveret «Knud» har roet seg i løpet av natten. Fredag feide stormen med seg trær og hustak, båter slet seg, og tusenvis er fortsatt uten strøm. I Agder kan noen forbli strømløse til over helgen.

Vil stemme over høyesteretts-kandidat mandag: Justiskomieteen i Senatet i USA stemme over Donald Trumps høyesteretts-kandidat Brett Kavanaugh på mandag hvis ikke Christine Ford, som har anklaget ham for overgrep, stiller til høring uten betingelser. De ga henne en frist fredag kveld amerikansk til til å svare, men hun har blitt innvilget ekstra tid til å bestemme seg.

Trump truet med sparking: USA president truet med å sparke flere personer og bli kvitt en vedvarende stank i justisdepartementet og FBI på et valgmøte i Missouri, samme dag som flere aviser skrev at Rosenstein hadde snakket om å fjerne Trump som president.

Dagens leder: Osloskolens suksess.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder