Trafikktrøbbel etter snøfall i Sør-Norge

Fredagens snøfall førte til mye trøbbel i trafikken. I Asker krasjet to busser som fraktet skolebarn. – Det er såpeglatt der, var advarselen fra operasjonslederen i Oslo.

Politiet i Oslo har fredag fått mange meldinger om svært glatte veier. Særlig på E6 mellom Jessheim og Kløfta og på E18 mellom Oslo og Asker har det vært store utfordringer.

På E6 mellom Jessheim og Kløfta var det et vogntog som kjørte i autovernet ved 14.30-tiden.

Det førte til at E6 var stengt i nordgående retning helt frem til 20.15. Det er likevel fortsatt en del kø og derfor vil det også ta noe tid før veien blir brøytet og saltet, melder Vegtrafikksentralen.

– Nå har det roet seg, selv om det fortsatt ikke har løst seg opp på E6. Trafikken går nå greit, men folk må være klar over at det er glatt og at de må kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør Gry Solli ved Veitrafikksentralen Øst fredag kveld.

Trafikken på E6 fra ut fra Oslo fredag ettermiddag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Busser med skolebarn kolliderte

To busser med skolebarn kollidert ved Nesøya i Asker fredag ettermiddag.

– Alle er ute av bussene, ingen er skadet. Det er såpeglatt der, trafikken står bom stille, sa operasjonsleder Tor Grøttum ved operasjonssentralen i Oslo.

Han fortalte da om store trafikkproblemer flere andre steder i området, noe som har ført til litt «strekk i laget».

Advarer bilistene

Gjennom hele fredagen har brøytemannskaper vært ute for å trygge veiene.

Tett trafikk på E18 gjennom Bærum fredag formiddag, der snøvær førte til glatte veier. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

– Det snør fortsatt, og vi har alt av mannskap ute, sa trafikkoperatør Mette Brunes tidlig på ettermiddagen.

Ruter melder at en rekke ruter er blitt Asker og Bærum påvirket av føreforholdene.

Disse rutene er innstilt som følge av stengte veier eller saktegående trafikk

– Mange biler har slitt på føret, og det fører til trafikkproblemer. Det er glatt mange steder, sier pressevakt Knut Martin Løken i Ruter.

Utfordringer i Agder og Telemark

Også i Agder og Telemark er det snø i lufta.

– Vi begynner å få kontroll på hovedveinettet, men det er fare for slaps enkelte steder på E18, sa trafikkoperatør Tonje Halvorsen ved Vegtrafikksentralen Sør fredag ettermiddag.

Hun opplyser at et uhell i Bringåkertunnelen ved Holmestrand har ført til lange køer nordgående på E18 ettersom veien ble stengt. Den er nå åpnet igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder