LILLESTRØM: Skedsmotun bo- og behandlingssenter. Foto: Helge Mikalsen

Sykehjemsbeboer døde – fjerde corona-dødsfall i Norge

En innbygger i Lillestrøm kommune døde som følge av coronaviruset SARS-CoV-2.

Artikkelen er over 11 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Det bekrefter Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik overfor VG.

– Aller først vil jeg uttrykke dyp medfølelse, sier han.

Ordføreren opplyser at innbyggeren er beboer ved Skedsmotun bo- og behandlingssenter. Vedkommende døde ved sykehjemmet natt til onsdag.

– Har dere funnet smitteveiene?

– Siden smitten først oppsto på Skedsmotun har vi jobbet med å finne disse smitteveiene. Smitten kan ha kommet flere veier og det er flere teorier. Dette understreker hvorfor det er så viktig å overholde retningslinjene. Smitten er overalt, sier Vik.

Ifølge Romerikes Blad, som først omtalte saken, var totalt åtte bekreftet smittet i forbindelse med Skedsmotun tirsdag morgen. Flere ansatte og beboere sitter i karantene.

– Hvordan vil du beskrive beredskapssituasjonen i kommunen?

– Den er god, men vi har utfordringer med utstyr som resten av landet.

Lurer du på noe om coronaviruset? Vi har samlet spørsmål og svar her.

Beboer og ansatt smittet

Ordføreren bekreftet etter krisemøter onsdag overfor VG at en beboer og en ansatt ved bo- og behandlingssenteret var smittet.

Da sa Vik at de hadde en god dialog med sykehuset om smittetilfellene, og at ansatte som hadde hatt kontakt med dem og har symptomer, ble testet.

Fra før av har tre personer dødd etter å ha blitt smittet av coronaviruset i Norge.

I forrige uke døde en beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo etter å ha blitt smittet. Lørdag bekreftet Oslo universitetssykehus at en eldre pasient døde av viruset, og torsdag forrige uke ble det første dødsfallet i Norge på Ous bekreftet.

Dette var også en eldre pasient.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder