NEKTER: Venstre-leder Trine Skei Grande avviser forhandlinger om eventuelle krav fra Frp som kommer i tillegg til regjeringsplattformen. Foto: THOMAS ANDREASSEN, VG

Venstre-lederen sier nei til Frp-krav som vil bety reforhandling av regjeringsplattformen

Venstre-leder Trine Skei Grande sier tvert nei til å innfri eventuelle krav fra Frp som kommer i tillegg til regjeringsplattformen.

– Vi har en Granavold-plattform som jeg er fornøyd med, sier Skei Grande til VG.

Venstre -lederen sier at hun er veldig glad for at statsminister Erna Solberg står bak regjeringens vedtak om å hente hjem mor og to barn fra Al Hol-leiren i Syria.

– Jeg tror jeg har veldig god støtte i flertallet i folket, i regjeringen og jeg er veldig glad for at Statsministeren står i front for det vedtaket vi var med på å ta, sier Skei Grande.

– Hva tenker du om de neste to ukene? Er du villig til å gi noe til FrP?

– Vi står på den regjeringsplattformen vi har inngått, og vi ser ingen grunn til å endre den, sier Grande til NTB.

Frp truer med å forlate regjeringen dersom ikke en liste med krav blir innfridd.

– Mener du Frp prøver seg på politisk utpressing?

– Det er de som har et problem, ikke vi, sier Skei Grande til VG.

følge Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim vil Frp kun være fornøyd med politiske gjenytelser som kommer i tillegg til regjeringsplattformen, etter at regjeringsflertallet mot Frps vilje besluttet å hente hjem en IS-siktet kvinne og hennes to barn fra Syria. Det ene barnet skal ha en alvorlig sykdom,

les også

Innvandring og bompengetrøbbel: Dette er Frps seire og tap i regjering

Pluss content

– Jeg står veldig godt i avgjørelsen om å hente hjem det barnet. Det har ikke vært tvil i mitt hjerte noen gang på at det var en riktig avgjørelse, sier Grande.

Også KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier det er uaktuelt å innfri nye krav fra Frp.

– Det at regjeringen hjelper et sykt barn med helsehjelp, er ikke et grunnlag for at Frp skal kunne presse igjennom en ny kravliste. De fire partiene er enige om en politisk plattform og jobber ut fra den, sier KrF-lederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder