Tilbyr John Fredriksen 1,2 milliarder

Mr. Chelski vil ha rederens London-bolig

NYHETER

Den styrtrike russeren Roman Abramovitsj vil kjøpe luksushuset til Norges rikeste mann, John Fredriksen, for 1,2 milliarder kroner.

Publisert: Oppdatert: 15.12.04 10:42

Praktbygget på 2944 kvadratmeter ligger bare noen steinkast fra den steinrike russerens egen lekegrind Stamford Bridge, Chelseas hjemmebane.

Chelsea-eieren har også tidligere forsøkt å kjøpe London-huset til Fredriksen - for 80 millioner pund. Fredriksen sa den gang nei. Nå er budet økt med ytterligere 20 millioner pund, ifølge TV2-nyhetene.

- Dette vil vi ikke kommentere, sa John Fredriksens høyre hånd, Frontline-direktøren Tor Olav Trøim, til VG i går kveld.

Da John Fredriksen kjøpte prakteiendommen i Old Church Street i bydelen Chelsea i London, betalte han 520 millioner. Ingen nordmann har noensinne betalt så mye for et hus.

Han kjøpte det da av sin rederkollega Theodore Angelopoulus.

John Fredriksen har aldri på noe tidspunkt sagt at han har tenkt å selge huset, men det stopper ikke Abramovitsj.

Kan vinne

Mannen som eier fotballaget Chelsea, vil også eie den flotteste eiendommen i Chelsea.

For første gang på 50 år ligger Chelsea an til å vinne den engelske serien. Abramovitsj har spyttet inn flere milliarder kroner i klubben for å sikre seg de beste spillerne.

Eiendomsmeglere TV2 har snakket med i London, sier at det aldri tidligere har vært omsatt et hus til denne pris i byen.

Praktbygget til Fredriksen er på hele 2944 kvadratmeter. Kjøkkenet er stort nok til å betjene et lite norsk hotell, og i hagen er det privat tennisbane.

Kjelleren er på 792 kvadratmeter, første etasje på1142 kvadratmeter og 2. etasje på 1010 kvadratmeter.

Huset har åtte soverom - alle med eget bad og omkledningsværelse.

Noen av soverommene betegnes også som suiter, med egen hall og et eget oppholdsrom i tillegg. I annen etasje, der soverommene ligger, er det også et eget rom kun til hatter.

Lekkert

Her finnes også et lekkert svømmebasseng med søyler og glasstak, et eget treningsstudio på 50 kvadratmeter, et romersk dampbad, biljardrom og spillerom, vinkjeller, vaskeri, bibliotek og en sjeldent presentabel gjestestue som toppes av en vakker kuppel.

Av fiffige detaljer kan det også nevnes at butleren har fått sitt eget arbeidsværelse i forlengelse av spisestuen.

The Old Rectory, som eiendommen heter, huser også nok av historie. Charles Dickens giftet seg i stuen her. Slaget ved Waterloo ble planlagt i det velfriserte parkanlegget.

I et intervju med VG, gjort i det fasjonable huset tidligere i år, fortalte hans kone Inger at John Fredriksen hadde en hemmelig drøm:

- En av Johns drømmer, det er en gård utenfor London, et sted der han kan nyte naturen han elsker. Der han kan fiske og jakte, slik han gjorde som ung.

Her kan du lese mer om