FUNNET BEVISSTLØSE: Sergej Skripal og datteren Yulia ble funnet bevisstløse i Salisbury 4. mars. Foto: Reuters/Peter Nicholls

Politiet tror Skripal ble forgiftet hjemme

Onsdag kveld publiserte Metropolitan-politiet en pressemelding med ny informasjon i forgiftningssaken som har skapt store konsekvenser for Russland.

Artikkelen er over to år gammel

les også

Niesen til Skripal: Moren hans vet fortsatt ikke om angrepet

Etterforskerne tror nå at den russiske eksspionen Sergej Skripal og datteren hans Julia ble forgiftet av nervegass hjemme hos seg selv.

I pressemeldingen som er publisert onsdag kveld står det at den høyeste konsentrasjonen av nervegass ble funnet på inngangsdøren til leiligheten. Etterforskningen vil fokusere på hjemadressen de neste ukene, muligens, månedene, står det videre.

– Vi tror de først kom i kontakt med nervegiften ved inngangsdøren, sier Dean Haydon, nasjonal koordinator for britisk anti-terror-politi til Reuters.

Totalt er det rundt 250 antiterror-etterforskere på saken, i tillegg til en rekke eksperter.

les også

Russland svarer på diplomat-utvisninger - Vil utvise samme antall diplomater

Sergej og Julia Skripal ble funnet bevisstløse på et kjøpesenter i Salisbury i England 4. mars. Ifølge britisk kontraterrorpoliti ble de utsatt for nervegift og forsøkt drept.

Storbritannia utviste 23 russiske diplomater som konsekvens av angrepet de mener Russland står bak. Britiske myndigheter gikk siden ut og oppfordret andre EU-land til å gjøre det samme. USA fulgte opp med å utvise 60 diplomater, og i tillegg til en rekke andre land valgte Norge å utvise én diplomat.

Totalt er minst 130 diplomater utvist fra tilsammen 24 land. I tillegg har syv russere blitt fratatt akkreditering til Russlands delegasjon til NATO.

Russland har hele veien nektet for at de står bak angrepet. President Vladimir Putin har avfeid anklagene som «fullstendig visvas». Russerne har også truet med sanksjoner mot landene som har utvist diplomater.

– Norges fiendtlig skritt bidrar ikke til utviklingen av de bilaterale relasjoner og vil ikke forbli uten konsekvenser. Ansvaret for dette hviler på den norske siden, skriver den russiske ambassaden i Norge på Twitter og Facebook mandag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder