Sammen om 6-timersdagen

Sensasjonell duo enige om å prøve 6-timersdag

LO-leder Gerd-Liv Valla har fått en overraskende forbundsfelle i kampen for 6-timersdagen: Stein-Erik Hagen sier han støtter LOs forslag om å iverksette forsøk med 6-timersdag.

- Ja, jeg synes det er verdt å gjennomføre forsøk med 6-timersdagen. Bare på den måten får vi vite om det kan ha noe for seg, eller om det blir for dyrt, sier Hagen. Han besøkte Valla på hennes kontor tirsdag.

- Vi er mer enige om ulike saker, enn vi er uenige, sa Hagen etter møtet.

- Vil du bidra til at 6-timersdag-forsøk blir innført i en av bedriftene du eier?

- Det er ikke opp til meg, men jeg vil være positiv. Valla fortalte på møtet om erfaringene fra en svensk Toyota-forhandler, hvor ledelsen har innført en prøveordning med 6-timersdag.

- De ble mer effektive, sykefraværet sank og kundene ble mer fornøyd, sier Valla. Hun understreker at det ikke er aktuelt å presse frem 6-timersdagen de neste fire årene.

- Trolig ikke de neste fire etter det heller, men vi må først få inngang til prøveprosjekter, så får vi se på erfaringene, sier hun.

Hovedtemaet på møtet var om Hagen er langsiktig, eller om han er en kortsiktig slakter.

- Jeg er godt fornøyd med det han sa om ønske om industriell satsning og langsiktighet. Hagen forsikret meg om at det eneste han vil slakte, er elgen under den kommende elgjakten, sier Valla.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder