DØDSULYKKE: Fem personer satt i ulykkesbilen der en av passasjerene omkom 5. november. De fire andre ble skadet.

Flere involverte avhørt etter dødsulykken i Operatunellen

To av de fornærmede er avhørt etter dødsulykken i Operatunellen. Politiet har også snakket med sjåføren som er siktet i saken.

Publisert:

Det bekrefter politiadvokat Eric Lindset i Oslo-politiet til VG.

En ung kvinne omkom i ulykken der en bil med fire unge passasjerer og en sjåfør i slutten av 20-årene kom kjørende i motgående kjøreretning og kolliderte med et vogntog i Operatunellen 5. november.

Sjåføren, som er en mann i slutten av 20-årene, ble siktet for uaktsomt drap etter ulykken.

Planlegger avhør av sjåføren

Politiet har ennå ikke fått analyseresultatene av blodprøven som ble tatt av sjåføren, sier politiadvokat Lindset. Men de har fått snakket med ham.

Det er ikke gjennomført et formelt avhør, men de har gjennomført en samtale med ham, forklarer han. Det skjedde dagen etter ulykken.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hans forklaring av hensyn til den totale etterforskningen, men det planlegges nytt avhør. I samtalen med politiet tok han ikke stilling til skyldspørsmålet, sier Lindset.

Et formelt avhør av ham planlegges, ifølge politiet.

VENTER PÅ SVAR: Politiet venter fortsatt på formelt avhør av sjåføren og blant annet på blodprøvesvar etter den fatale ulykken.

To fornærmede avhørt

To av de tre fornærmede som overlevde ulykken, er imidlertid avhørt, sier Lindset. De var fortsatt innlagt på sykehus da avhørene ble gjort for fem dager siden. Alle de fornærmede er mellom 17 og 20 år.

– Vet politiet nå hvorfor bilen kjørte i motsatt kjøreretning?

– Det vet vi ikke, og er fortsatt en av de tingene som er helt sentrale i etterforskningen som vi håper å dekke, sier Lindset.

Han har tidligere sagt at de har en formening om hva den utløsende feilen som ble begått var, men har ikke ønsket å gå inn på detaljene rundt dette.

Lindset ønsker ikke å gå inn på relasjon mellom de fem i ulykkesbilen.

Politiadvokaten sier at de fortsatt venter på tilbakemelding om hvem den siktede sjåføren ønsker å ha som sin forsvarer.

Statens vegvesens ulykkesanalysegruppene (UAG) og Statens Havarikommisjon ble varslet om ulykken og har gjort undersøkelser.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no