Frp-leder Siv Jensen har innkalt til møte ondag. Da ligger bompengesaken på bordet. Bildet er tatt i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett tidligere denne måneden. Foto: Helge Mikalsen

Siv Jensen innkaller til bompengemøte i Frp

Siv Jensen har innkalt til landsstyremøte onsdag for å diskutere bompengesaken.

Det var TV2 som først omtalte saken.

– Vi har innkalt til landsstyremøte på onsdag fordi jeg ønsker å gi fylkeslederne en oppdatering på den på den politiske situasjonen omkring bompenger, skriver Siv Jensen i en sms til VG formidlet via hennes pressekontakt.

– Diskutere saken

– Jeg har for vane å ha tett dialog med fylkeslederne i viktige politiske saker for partiet. Stortingsgruppen har vært løpende orientert og det er naturlig at vårt landsstyre får samme mulighet til å diskutere saken, skriver Jensen.

Møtes skal holdes klokken 16 på partikontoret.

Bli oppdatert: Bompengekaoset på 1-2-3

Landsstyret er partiets nest øverste myndighet. På Frp sine nettsider heter det at generalsekretæren innkaller, etter vedtak i Sentralstyret, til ordinært Landsstyremøte to ganger i året. Videre innkalles Landsstyret når enten Sentralstyret, stortingsgruppen eller fylkesstyrene i minst syv fylker krever dette med mer enn halvparten av stemmene i hvert forum.

les også

Slik vil de erstatte bompengene: Ap ber regjeringen utrede veiprising

Onsdag formiddag fikk finansministeren og Frp-leder Siv Jensen et knallhardt bompenge-angrep fra Ap, Sp og SV i Stortinget onsdag formiddag. Arne Nævra (SV) kalte Jensen for «bompengedronningen» fra Stortingets talerstol.

Ifølge Ap-leder Jonas Gahr Støre setter regjeringen som Siv Jensen sitter i, stadig nye rekorder i bompengeinnkreving.

Bom-Cecilie starter nye aksjoner: «Folk må roe seg ned»

VG har tidligere skrevet at Ap, KrF og Høyre er langt på vei enige om at veiprising kan erstatte dagens punkt-innkreving av bompenger for bilistene. Men Frp stritter imot, fordi regningen fortsatt vil ende opp hos bilistene.

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil rive alle bomstasjonene hvis han får innført veiprising -og få med elbilsjåførene på å betale i et nytt system.

Også for KrF er veiprising det foretrukne alternativet til dagens bommer.

Opprør

Bompengeopprøret har spredt seg til mange norske byer og i Bergen tar «Folkeaksjonen nei til bompenger» nå så mange velgere fra både Høyre og Ap at de har blitt det største partiet byen.

En Respons Analyse målingen gjort for VG og Bergens Tidende tidligere i mai gir nemlig «Folkeaksjonen nei til bompenger» rekordstore 25,4 prosent oppslutning.

Bom-debatten i Bergen har rast etter at det ble vedtatt å bygge ut en rekke nye bomstasjoner. Pengene skal blant annet finansiere en utbygging av den omstridte bybanen. Bompengepartiets hjertesaker er å få stoppet dette, og å få vekk bompengene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder