Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) avviser at Frp skal kunne presse gjennom nye krav etter at regjeringen hjalp en IS-siktet kvinne og hennes syke barn med å komme seg ut av Syria. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ropstad: Frp sier noe annet nå enn på tirsdag

At regjeringen hjelper et sykt barn, er ikke grunnlag for at Frp skal kunne presse gjennom en ny kravliste, mener KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.

  • NTB

– Frp sa noe helt annet på tirsdag enn de gjør nå. Det at regjeringen hjelper et sykt barn med helsehjelp, er ikke et grunnlag for at Frp skal kunne presse igjennom en ny kravliste. De fire partiene er enige om en politisk plattform og jobber ut fra den, skriver Ropstad på Facebook torsdag.

Onsdag truet Frp-leder Siv Jensen med å forlate regjeringen, som har bidratt til å hente en IS-siktet kvinne og hennes syke sønn ut av Syria.

KrF-lederen, som er barne- og familieminister, gjentar samtidig sitt budskap fra onsdag: Han respekterer at Frp er uenige i saken, men reagerer på uttalelser om at regjeringen nå setter sikkerheten til norske borgere i fare.

Ropstad går også i rette med Jensens beskrivelse av regjeringen.

– Det hevdes at denne regjeringen er grå og kjedelig, det er jeg uenig i. Regjeringen har vist barmhjertighet, sier Ropstad.

Les også

Mer om

  1. Siv Jensen
  2. Kjell Ingolf Ropstad
  3. Politikk

Flere artikler

  1. KrF avviser Frps krav i IS-saken

  2. Venstre-lederen sier nei til Frp-krav som vil bety reforhandling av regjeringsplattformen

  3. Frp krever svar fra Erna innen slutten av januar

  4. Ap-leder Jonas Gahr Støre: Tror ikke på regjeringskrise

  5. Ropstad: Dette vil skje med Syria-barna når de lander

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder