SAVNET: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er savnet. Politiet frykter hun ble bortført fra sitt eget hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Foto: Tore Kristiansen

Dette er Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

LØRENSKOG (VG) Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) giftet seg med Tom Hagen da hun var 19 år. Nå frykter politiet at hun er kidnappet på grunn av ektemannens milliardformue.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter at Hagen har vært borte siden 31. oktober i fjor, gikk politiet først i dag ut med savnetmelding av kvinnen. Det har pågått en topphemmelig politiaksjon i jakt på henne og gjerningspersoner.

Flere mediehus har underveis blitt kjent med saken, men ikke publisert noe. Årsaken: Det har blitt fremsatt trusler om å drepe kvinnen dersom politiet ble involvert eller dersom media omtalte saken, får VG opplyst.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Dette er saken

Har du tips i saken? Ta kontakt med VGs journalister på e-post her eller på kryptert melding via Signal eller WhatsApp til +4790697744.

Det har ikke vært et eneste livstegn fra 68-åringen siden hun ble borte, ifølge VGs opplysninger. Etter det VG kjenner til har politiet få spor å gå etter.

Få med deg fortløpende oppdateringer om Lørenskog-forsvinningen i VGs direktestudio her.

Løsepengekrav

Falkevik Hagen, som opprinnelig er fra Hadeland, giftet seg som 19-åring med mannen som skulle bli en av Akershus rikeste personer - Tom Hagen (68) - også han fra Hadeland. Han ligger i dag på plass nummer 172 på finansbladet Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Slik bygget Tom Hagen opp milliardformuen

Hagen driver stort innen kjøp og salg av strøm, i tillegg til eiendomsutvikling. Den anslåtte nettoformuen var i 2018 1,7 milliarder kroner, ifølge Kapital.

ETTERFORSKER: Øst politidistrikt, her ved Lillestrøm politistasjon, etterforsker saken. Foto: Tore Kristiansen

Etter det VG kjenner til, er det stilt et krav om løsepenger i kjølvannet av forsvinningen.

I hjemmet ble det funnet en skriftlig beskjed på gebrokken norsk om at 68-åringen ville dø dersom politiet ble involvert.

På den samme skriftlige beskjeden skal kravet om løsepenger også ha stått: Ni millioner euro innbetalt via kryptovalutaen Monero, ifølge VGs opplysninger.

les også

Krav om løsepenger: Ni millioner euro i kryptovaluta

Trebarnsmor

Selv er Falkevik Hagen hjemmeværende. Sammen har ekteparet tre voksne barn og flere barnebarn.

Ifølge VGs opplysninger har familien endevendt livene sine i jakt på mulige konflikter og fiender. Også politiet skal ha gjort en omfattende etterforskning av familiens forbindelser, uten at man skal ha funnet noen koblinger.

les også

Politiet: Har rådet familien til ikke å innfri krav

Både Anne-Elisabeth Falkevik Hagen og de tre barna har eller har hatt roller i de mange selskapene Tom Hagen driver, men har ingen store eierandeler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder