ERNA SOLBERG (H): Statsministeren under finansdebatten i Stortinget nylig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Høyre-fall på fersk meningsmåling

Ikke siden november 2009 har så få velgere stilt seg bak Høyre som nå, viser en fersk måling fra TV 2.

NTB

Bare 19,1 prosent av de spurte sier de ville ha stemt på Høyre hvis det var stortingsvalg i dag, ifølge målingen Kantar har laget for TV 2. En slik oppslutning ville gitt Norges nest største parti 34 stortingsrepresentanter.

– Det er veldig vanskelig å spekulere, men vi skaper ikke nok entusiasme for vår politikk, og da må vi jobbe med det, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg til kanalen.

les også

Høyre langer ut mot de rødgrønne: – Som ild og vann

Bildet er imidlertid ikke helsvart for Solbergs regjeringsprosjekt: Fremskrittspartiet får en fremgang på 0,6 prosentpoeng til 9,8 prosent sammenlignet med novembermålingen. Både Venstre og KrF går fram 1 prosentpoeng og kommer over sperregrensen med henholdsvis 4,4 og 4,1 prosents oppslutning.

På rødgrønn side faller Senterpartiet 1,9 prosentpoeng tilbake til 17,6 prosent, mens SV etter en solid nedtur i november nå går fram igjen med 2,3 prosent og ender på 7,9 prosent.

les også

Erna Solberg om NAV-skandalen: EU-reglene ikke godt nok implementert i norsk lov

Øvrige partier: Arbeiderpartiet 21,9 (-0,7), Rødt 5,0 (-1,6), Miljøpartiet De Grønne 6,1 (-0,8), andre lister og partier 4,2 (+2,1).

Målingen er laget i tidsrommet 25.–29. november. 974 personer er intervjuet, og 81,5 prosent oppga preferanse. Feilmarginen er +/- 1,2-2,8 prosentpoeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder