OPPRYKK: Sylvi Listhaug vil gjerne inn i Frp-ledelsen. Foto: Tomm Wilgaard Christiansen, VG

Sylvi Listhaug klar for å overta etter Per Sandberg

- Jeg er beæret og stiller meg til disposisjon som nestleder hvis partiet ønsker det, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter det VG erfarer, fikk partileder Siv Jensen i løpet av helgen avklart med Sylvi Listhaug at den nylig avgåtte statsråden var villig til midlertidig å etterfølge Per Sandberg som nestleder i Frp.

les også

Kilder til VG: Jensen og Listhaug har avklart nestlederspørsmålet

Møre og Romsdal Frp har allerede sagt at de ønsker å foreslå Listhaug som fungerende nestleder i partiet, frem til endelig nestleder velges på landsmøtet i mai.

Det er opp til sentralstyret i Frp å konstituere fungerende nestleder når de møtes 3. september.

– Jeg setter stor pris på at fylkeslaget mitt støtter meg. Møre og Romsdal Frp er et fantastisk fylkeslag som har levert gode valgresultater år etter år gjennom hardt arbeid og tydelig profil, sier Listhaug til Dagbladet.

– Kommer du til å takke ja?

– Jeg er ydmyk og beæret av å bli nevnt som aktuell nestlederkandidat. Jeg stiller meg til disposisjon for partiet dersom de ønsker meg i en slik rolle.

– Frp har vært en stor del av mitt liv i 20 år og jeg er motivert til å gjøre en innsats også videre, som nestleder om landsmøtet ønsker det. Jeg håper jeg får tilliten til å bli valgt. Hvis jeg blir det, skal jeg gjøre en best mulig jobb, sier hun til avisen.

Mener det var riktig av Sandberg å gå av

Per Sandberg trakk seg mandag som fiskeriminister og nestleder i Frp etter den mye omtalte og omstridte feriereisen til Iran. Harald Tom Nesvik i Frp har overtatt som fiskeriminister, men nestledervervet står foreløpig tomt.

les også

Sandberg: – Dolket i ryggen av partifeller

Hun mener likevel det var riktig at Sandberg gikk av.

– Men når det er sagt er jeg helt enig med Siv Jensen i at det er nødvendig at han trakk seg. Turen til Iran og alt som dukket opp i kjølvannet av den skapte sterke reaksjoner internt. Vår tøffe linje overfor islamister og brutale regimer som Iran er ufravikelig og skal ikke kompromisses.

Stor støtte i eget parti

Flere av fylkeslagene som VG har snakket med, synes også at den tidligere justisministeren er en god kandidat.

– Listhaug har bred støtte i partiet. Hun er en frittalende, tydelig og godt likt politiker, som står for mange av partiets kjerneverdier, med god støtte i grasrota, sier Frank Sve, fylkesleder i Møre og Romsdal Frp.

Leder Mazyar Keshvari for Oslo Frp vil ikke utelukke at også han kan stille seg bak Listhaug.

– Jeg mener Listhaug er et meget godt forslag på en dyktig politiker som vil kunne en god jobb for partiet og det ivareta grasrota i partiet er opptatt av, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder