MILLIONÆRER: Minst tre personer i Norge er lotto-millionærer. Men pengene har de glemt å hente. Foto: VG Design / Kenneth Lauveng

Du kan være lotto-millionær!

(VG Nett) Det kan lønne seg å rote litt i gamle papirer. Kanskje kan du være lotto-millionær uten å vite det.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Hittil i år har Norsk Tipping tatt vare på 21 millioner kroner som heller kunne vært brukt på hus, båter og biler. Fra 2003 ligger det igjen 24 millioner.

- Omtrent halvparten av de uavhentede premiene kommer fra Lotto, sier pressetalsmann for Norsk Tipping, Pål Enger.

Selv om over 90 prosent av premiene er på under hundre kroner, er det også en og annen milliongevinst som ligger igjen.

2,1 millioner, 3,3 millioner og 5 millioner. Alle er premier fra Vikinglotto og Lotto som ingen ennå har hentet.

Rundt omkring i Norge sitter derfor minst tre millionærer som ikke vet at de er det, hvis ikke de var det fra før da.

På Løren var det en heldig vikinglottospiller som vant 2,1 millioner på nyttårsaften. Men pengene har han eller hun ennå ikke hentet.

Spiller uregistrert

Forklaringene på hvorfor slike store summer ikke blir hentet kan være mange. Enkelte spillere glemmer å sjekke om de har vunnet, andre mister kvitteringen eller rett og slett glemmer at de har spilt.

- Vi oppfordrer folk til å registrere seg, hvis man da krysser av at man vil ha penger på konto trenger man ikke huske på annet enn å spille, forklarer Enger.

Han har inntrykk av at flere og flere velger å registrere seg. Men samtidig stiger omsetningen til Norsk Tipping hvert år. Det er derfor fortsatt mange uregistrerte spillere som det er umulig å spore annet enn til stedet de kjøpte kupongen.

4.850.000.000 i premier

Halvparten av Norsk Tippings omsetning skal være penger som går tilbake til spillerne i form av premier. I fjor var omsetningen på 9,7 milliarder kroner. 24 millioner uavhentede kroner er derfor bare 0,5 prosent av det som ble delt ut. Likevel er det store summer.

Men selv om ingen henter pengene betyr ikke det at de ansatte i Norsk Tipping bruker dem til ekstra store julebord og luksusbiler. Pengene går nemlig tilbake til potten som kan vinnes.

Nesten fem millioner vunnet i Oppdal

En nordmann kunne brukt fem millioner kroner de to siste årene, hadde han bare visst at han hadde så mye penger. Nå sitter han der, mest sannsynlig i Oppdal, der kupongen ble kjøpt, uten anelse om at han i 2002 vant nesten fem millioner kroner.

- Egentlig har folk ett år på seg til å hente gevinsten, men når det gjelder så store summer kan det i prinsippet gå an å hente dem senere. Da må selvsagt kvittering fremvises. I tillegg må styret gjøre en vurdering, sier Enger.

Det er derfor fortsatt håp også for den som vant 3,3 millioner i Lotto i 2001.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder