Strømprisen kuttes

Øsende regn betyr penger spart. Nå kutter strømleverandørene prisene - igjen!

Astrid Sehl
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Du kan si mye om regnvær, men det er i hvert fall godt nytt for forbrukerne - og oss, sier informasjonssjef i Fjordkraft, Jeanne Tjomsland.

Billigst

For fjerde uke på rad satte strømleverandørene i går ned prisene etter fall på strømbørsen NordPool.

Fjordkraft var tidlig ute med prisendring allerede før helgen, og er nå sjette billigst i landet på standard variabel strømpris.

- Vi senket prisen fra 33,80 øre/kWh til 32,87 øre/kWh. I fjor på denne tiden var prisen 36,52 øre/kWh, omregnet til dagens prissystem, sier Tjomsland.

Billigst i går var Total Energi ASA, med 31,35 øre/kWh.

Prisene gjelder et forbruk på 20.000 kWh i året. Nettleie og forbruksavgift til staten kommer i tillegg.

Optimisme

- Det er mange elementer som påvirker strømprisen: Magasintallene, forbruket, og også statsbudsjettet, som kommer onsdag. Vi følger markedet fra dag til dag. Uten å ville forskuttere noe, så ser det lovende ut fremover. Jeg tror forbrukerne har gode nyheter i vente, sier Tjomsland.

Det er administrerende direktør Ola Skarholt i Lier Everk enig i.

- Selv om det er under normalt med vann i magasinene, er det billigere strøm nå enn på samme tid i fjor. Dersom regnet fortsetter, vil prisene synke enda mer, sier han.

Mer regn i vente

Ustekveikja Energi, som lenge har hevdet seg i strømtoppen, lå på en 9. plass i går formiddag. Utover dagen var selskapet blant de fem billigste i landet.

Ifølge Meteorologisk institutt vil regnet pøse ned over hele landet utover i uken. Dermed er det foreløpig ingen bråhast for dem som vurderer å binde strømprisen.

NB: Din strømleverandør plikter å fortelle deg om prisendring 14 dager før den trer i kraft.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder