1 av 1711.04 - HØYT OPPE: Mens Erna Solberg gikk low key og kjørte buss igjennom Vestlandet, gikk Jonas Gahr Støre "high" og flydde helikopter mellom tre vestlandsfylker i valgkampinnspurten.

Jonas' kamp mot klokken

Publisert: Oppdatert: 05.09.17 00:47
NYHETER

KRISTIANSUND/FLORØ/SOTRA/BRYNE/STAVANGER/OSLO (VG) Ap hyret helikoptre for å nå ut til tre vestlandsfylker én uke før valget. Nå haster det for Jonas Gahr Støre.

– Det har vært en del motvind i dag. Det har det egentlig vært hele veien, sier pilot Morten Iversen.

Det kunne vært en oppsummering av Støres valgkamp og Aps kalddusj på meningsmålingene, men piloten snakker om dagens flyvær. Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, er langt mer positiv:

– Tenk at det ikke var en sky på himmelen fra Kristiansund til Hordaland. Det er helt sykt, sier han til Jette Christensen, Arbeiderpartiets andrekandidat i Hordaland, i det han forlater Sotra.

Se hva Erna har tatt seg til den siste valgkampuken: På busstur med Erna.

Lar seg ikke stresse

I den siste nasjonale VG-målingen 31. august ble det et knapt rødgrønt flertall, men en uke unna valgdagen er det fortsatt krise på meningsmålingene for Ap. De er under 30-tallet, enkelte målinger viste at Ap og Høyre jevnstore, og flere galluper viser borgerlig valgseier. Støre lar seg ikke stresse.

Borgelig jubel: Knallmåling for Solberg og Høyre.

Han tror ikke en uke er for lite til å snu dette.

– For en måned siden ville jeg tenkt at en uke var rett før valget. Men en uke står for meg som en stor mulighet til å nå mange mennesker. Verdien av dagene som kommer nå er stor, og vi kommer til å være topp mobilisert. Å vinne dette valget, det vil bli oppsummert som en arbeidsseier, sier Støre.

For å møte flest mulig folk flest før valgdagen, har Støre og Ap leid inn tre helikoptre for å frakte Ap-lederen og et kobbel av presse fra Kristiansund til Florø til Sotra, og til slutt til et jorde i Bryne.

Se også: Høyre taper slaget på vestlandet.

– På mitt beste

Kvelden rundes av med sofaprat med Anne Grosvold, Gro Harlem Brundtland og Hadia Tajik, før en lettøl med arbeidere på Kardinal i Stavanger.

Få med deg alt om valget: VGs valgspesial

– Med unntak av noen timer søvn om natten, er det full innsats helt frem. Jeg får ekstra energi når jeg møter de frivillige når jeg lander på disse stedene. Jeg føler en tillit som de gir meg, og jeg forventer også mye av dem. Den lagfølelsen gir energi og inspirasjon i metervis, sier han.

I helikopteret over Møre og Romsdal kom en viktig seier – på hjemmebane.

– For første gang slo jeg sønnen min, Vetle, i nettsjakk. Jeg tenkte at her er signalet. Jeg har blitt gruset kontinuerlig, men i dag! Så kan man spørre seg om det var en gest fra han, at han lot meg ta dronningen tidlig, men jeg tror det kommer til det at jeg var på mitt beste i dag.

Fått med deg? Knausgård ut mot regjeringen: Grådighet, feighet og dumhet.

Her kan du lese mer om