SIKKERT: Bunadskledde Elise Kalstø fra Karmøy og Elisabeth Kallevik Nesheim får mye oppmerksomhet i Windsor

Har ventet på Meghan og Harry siden 04.00

WINDSOR (VG) – Vi føler oss helt trygge. Her er sikkerheten på topp, sier Inger Elise Kalstø fra Karmøy og Elisabeth Kallevik Nesheim fra Vindafjord.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De to bunadskledde kvinnene har stått ved gjerdet der prins Harry og Meghan skal kjøre forbi med hest og vogn etter vielsen, helt siden klokken fire i dag tidlig.

De har sett politi gå forbi med bombehunder flere ganger. Kvinnene peker på kumlokkene bak seg på fortauet. De er sjekket og plombert. Og de er omringet av polifolk på alle kanter.

– Det er politi fra store deler av England her. Og forsvaret. Og et privat sikkerhetsselskap. Vi blir passet veldig godt på, sier de.

Les også: Økt sikkerhet i Windsor bryllupshelgen

FLYPLASS-SIKKERHET: Alle må igjennom sluser på vei inn til sentrum.

les også

Slik blir Harry og Meghans bryllupsdag

I natt ble alle gatene rundt sentrum sperret fysisk for biler. Nærmere sentrum må alle som kommer til fots gå igjennom sluser av den typen som finnes i sikkerhetskontrollen på flyplasser. Slusene er satt opp alle steder hvor det går an å passere inn til sentrum.

VGs journalist og fotograf må, i likhet med alle andre som det piper på når vi passerer slusen, åpne sekken og vise hva vi har med oss.

SJEKKES: Alle somskal nærme seg brudeparet må igjennom sikkerhetssluser. Foto: Nina E. Rangoy

På vår vei tidlig lørdag morgen langs ruten som de nygifte skal kjøre senere på dagen, blir vi stoppet av politi som vennlig forteller at vi må velge en annen vei, for denne strekningen er akkurat «cleaned»

Det vil si bombehunder har gjennomsøkt gaten, fortau og hagene rundt. De har igjen sjekket kommer, søppelkasser og postkasser.

– Vi har jobbet i hele natt, forteller politioffiser P.C. Cambell, med bombehunden som har samme navn som brudgommen: Harry.

MYE POLITI: Publikum blir passet godt på i Windsor Foto: Nina E. Rangoy

les også

Prins Harry sier «ja» omringet av døde slektninger

– Dette er veldig bra. Dette blir en festdag, en verdensbegivenhet, sier de to norske kvinnene som i dag deltar i sitt syvende kongelige bryllup.

Tidligere har de vært med i bryllupene til Mette-Marit og Haakon, Märtha og Ari, Victoria og Daniel, Madeleine og Chris, William og Kate, Carl Philip og Sofia, og i dag, Harry og Meghan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder