VG fotografenes beste bilder fra 2019

VGs fotojournalister dokumenterer Norge og resten av verden for millioner av lesere hver eneste dag. Dette er de beste bildene fra 2019.

Januar

Eirik Jensen får en klem av kjæresten Ragna Lise Vikre i pausen under domsavsigelsen i Oslo tingrett 28. januar.

Foto: Gisle Oddstad

Se flere gode bilder fra januar her

Februar

1 456 dager etter at hun smadret alle konkurrentene i sitt forrige mesterskapsrenn, fortsatte Therese Johaug (30) akkurat der hun slapp og vant VM-gullet med suveren margin på 15 km fellesstart med skibytte.

Foto: Bjørn S. Delebekk

Se flere gode bilder fra februar her

Mars

Tross slåssing og fyll var stemningen på topp på baksiden av Frognerseteren under femmila i Holmenkollen 9. mars. For den russiske storeslemmen la ingen demper på festen. Den var det nesten ingen som fikk med seg.

Foto: Jostein Overvik

Se flere gode bilder fra mars her

April

Bønnestunden under påskegudstjenesten i St. Sebastian-kirken på Sri Lanka ble omgjort til et inferno av eksplosjoner, skrik og kaos.

Foto: Helge Mikalsen

Se flere gode bilder fra april her

Mai

En maidag på Hospice Lovisenberg klapper en utslitt pasient i hendene. Kreften har spredd seg, prognosen er elendig, Helen Gill er dødssyk. Likevel jubler den 54 år gamle kvinnen. De siste syv månedene er hun blitt flyttet syv ganger mellom institusjoner i Oslo, med rullator, i rullestol eller på båre. I tillegg er hun en rekke ganger blitt transportert til og fra sykehus. Nå skal hun flyttes til en ny institusjon, for åttende gang. Hun smiler, hun ler, hun håper. Blir det endelig fred å få?

Foto: Gisle Oddstad

Se flere gode bilder fra mai her

Juni

For Isabella har livet knapt begynt. Nå forbereder foreldrene seg på at det snart tar slutt.

Foto: Line Møller

Se flere gode bilder fra juni her

Se Juli

Månedens bilde går til Kyrre Lien for hans dronebilder av frakt av blad til vindmøller på Tonstad. Langs trange og snirklete bygdeveier fraktes det 70 meter lange vindbladet med centimeterpresisjon.

Foto: Kyrre Lien

Se flere gode bilde fra juli her

Her kan du følge VGs fotoavdeling på Instagram

August

Månedens bilde, denne gangen en billedserie, går til Espen Rasmussen for hans reportasje om bompengeopprøret. Her har Rasmussen møtt engasjerte folk flere steder i landet som kjemper mot de ulike bomstasjonene.

Foto: Espen Rasmussen

Se flere gode bilder fra august her

September

Månedens bilde for september går til fotografene som dekket valget i september. VG var tett på både politikere i Oslo og rundt om i landet.

Foto: VG

Se flere gode bilder fra september her

Oktober

I 13 dager var det masseprotester i Beirut. VGs korrespondent i Libanon, Amund Bakke Foss, var ute i gatene for å dekke demonstrasjonene. Protestene samlet folk fra alle landets 18 offisielt registrerte sekter, i en felles kamp mot landets regjering og politiske elite. Det endte med Libanons regjering gikk av.

Foto: Amund Bakke Foss

Se flere gode bilder fra oktober her

November

To biler, niseter eller buss? Det går Nina (34) og Jan-Anders Maaø-Ruden (38) og lurer på mens de venter på å bli en familie på ni. I bagasjen har de seks år med tung fødselsdepresjon.

Foto: Ola Vatn

Se flere gode bilder fra november her

Desember

Bakkemannskapet Aleksander Gamme og Bengt Rotmo forlater polarskuta «Lance» i stummende mørke. De to ble sendt ut for å møte polfarerne Børge Ousland og Mike Horn. Et par dager senere ble de fire gjenforent i isødet.

Foto: Jørgen Braastad

Se flere gode bilder fra desember her

Her kan du følge VGs fotoavdeling på Instagram

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder