Ruud & Rye kaster høvlene

Rye skal avvikles. Etter fem års satsing og et underskudd på 65 millioner kroner går eierne inn for styrt avvikling.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Det var kampen mot Gillette som ble for tøff og som forårsaker at den norske industridrømmen innenfor barberhøvler blir - bokstavelig talt - barbert bort for eierne Tom E. Ruud og Reinhard Rye, ifølge Aftenposten.

-Vi har jobbet siden i vinter med å få inn en ny eier og partner, men det ble ikke noe av. Derfor går vi nå for en styrt avvikling, sier grunnleggeren Tom E. Ruud til Aftenposten, som legger til at han gjerne skulle ha sett at det gikk annerledes.

På generalforsamlingen 4. september er det slutt. Ifølge Dagens Næringsliv har selskapet 65 millioner kroner i underskudd .

Selskapets siste problemer ble veldig tydelige allerede i september i fjor. Det hadde vært tyngre enn ventet å selge høvlene, og selskapets hovedeier, nederlandske Unilever, bestemte at satsingen på barberhøvlene til Ruud & Rye var mislykket. De ville ikke lenger investere mer, verken i høvler eller i det norske selskapet.

-Vi burde ha satt alt på hold sommeren 1999, og utviklet en ny og mye bedre høvel. Problemet vårt var høvelen, bladene var for dårlige. Mange kjøpte på grunn av lanseringen, men det var for lite gjenkjøp, sier Ruud.

Ruud & Rye ble etablert vinteren 1998. Flere norske investorer har satset på selskapet, men i 1999 var kassen tilnærmet tom, og den internasjonale dagligvaregiganten Unilever gikk inn som hovedaksjonær.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder