KOMMER TIL OSLO: Prins Willam og hertuginne Kate
KOMMER TIL OSLO: Prins Willam og hertuginne Kate Foto: Solstad, Fredrik

Her kommer du tettest på William og Kate

NYHETER

Vårt beste tips til deg som vil dele egne bilder av det britiske hertugparet på Instagram: Dra til Slottsparken torsdag ettermiddag.

Publisert: Oppdatert: 29.01.18 20:20

I løpet av torsdag og fredag skal kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ta sine britiske gjester med til flere steder i Oslo.

Tur i parken

De kongelige kommer stort sett til å forflytte seg fra sted til sted i bil. Skal du ta egne bilder av dem, bør du stå klar med kamera der de går til fots.

Den lengste strekningen blir fra Slottets hovedport, så til venstre over Slottsplassen, forbi Kronprinsesse Märtha-statuen, og bort til prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark i Slottsparken.

Kate – som venter sitt tredje barn i april – kommer til å stå over noe av programmet i Oslo. Men i Slottsparken er hun med. Der kommer hun til å gå sammen med både prins William, kronprinsparet, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra.

Selve gangveien sperres av med gjerder, men hele området på nedsiden blir åpent for publikum.

Etter planen skal de kongelige gå ut fra slottets hovedport torsdag klokken 15,00, og være ute i parken i 25 minutter.

NB: alle tidsangivelser er veiledende. De kan bli justert.

På dette tidspunktene har William og Kate allerede vært i Norge i over tre timer.

De kommer fra Stockholm, og lander på den militære delen av Gardermoen klokken 11,45.

Det er ikke mulig for publikum å komme tett på når kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit møter dem der.

Fra Gardermoen går turen direkte til slottet for offisiell fotografering og lunsj sammen med kong Harald og dronning Sonja.

Når de er ferdige med lunsj kommer de altså ut i Slottsparken.

Den britiske ambassaden i Norge har sørget for å spre det glade budskap på Facebook og Twitter, og mange har signalisert at de gleder seg til å se William og Kate i Oslo.

MESH

Etter turen i parken tar høygravide Kate en pause, mens Mette-Marit, Haakon og William drar til MESH i Tordenskiolds gate 3.

Der skal de etter planen være klokken 16,00.

Det blir sperret av et presseområde på motsatt side av veien, rett overfor inngangen. Publikum kan stå på begge sider av pressen.

De skal være inne på MESH i en time og møte norske gründerbedrifter. Denne timen er kafeen på MESH stengt for publikum.

«Skam»-skolen

Fredag starter hertugparet og kronprinsparet dagen møte med å møte «Skam»-skuespillere og elever på Hartvig Nissen videregående skole, der serien ble spilt inn.

Da vil det bli mulig å få et glimt av de fire kongelige når de kommer ut av bilene ved skoleporten i president Harbitz gate klokken 10,10.

Derfra går de gjennom skolegården, som kommer til å være full av elever, og inn i skolens auditorium. Der skal de være i nesten en time og snakke om deres hjertesak: Mental helse.

Holmenkollen

Etter Hartvig Nissen skal gjestene spise luch på Skaugum, før de reiser videre til Holmenkollen.

Der blir første stopp skimuseet og hopptårnet, som også er stengt for publikum mens gjestene er der inne.

De blir kjørt nesten helt til døren. Er du i nærheten klokken 14.00, kan det være mulig å få et glimt av dem når de går inn.

Etter å ha vært i hopptårnet går de ned trappene til Kongetribunen for å se hopperne i aksjon.

Da vil tribunene på høyre side – når du står i bunnen av bakken – være forbeholdt presse, mens venstre side er åpen for publikum.

Barn på ski

Siste stopp på programmet er Onkel Tomms Hytte friluftsbarnehage, ved Øvresetertjern i nærheten av Tryvannstårnet.

Publikum slipper ikke inn i selve barnehagen, men det er mulig å se de kongelige når de går fra parkeringsplassen ved Øvreseterveien og bort til barnehagen klokken 14,35.

Her vil de kongelige møte barn fra Norlandia Onkel Tommshyttene friluftsbarnehager og Norlandia Skistua barnehage som leker seg på ski og griller pølser.

Tar du en skitur forbi Øvresetertjern på dette tidspunktet er det mullig du får øye på de britiske gjestene. Eller at de får øye på deg. De har nemlig bitt seg merke i hva friluftsliv betyr for nordmenn, derfor de ønsket de å avslutte Norges-besøket sammen med barn som lærer å gå på ski i barnehagealderen.

Her kan du lese mer om