Mann (54) dømt til 19 års fengsel for drap på ekskona

«Uforståelig og kynisk» skriver Agder lagmannsrett om handlingen til 54-åringen fra Harstad som er dømt for drapet på Houda Lamsaouri - og for å ha etterlatt datteren i hjelpeløs tilstand.

Agder lagmannsrett kommer dermed til samme konklusjon som Aust-Telemark tingrett.

Det var NRK som først omtalte saken.

Barnet til Lamsaouri var 19 måneder gammel og befant seg i leiligheten da moren ble funnet død. 54-åringen er i tillegg til fengselsstraffen på 19 år dømt til å betale datteren 764.506 kroner i erstatning for tap av forsørger, samt en oppreisningserstatning på 400.000 kroner.

«For lagmannsretten etterlater 54-åringens opptreden i tilknytning til og i umiddelbar etterkant av selve drapshandlingen et inntrykk av en uforståelig og kynisk prioritering av egen situasjon og egne interesser på bekostning av sin 19 måneder gamle datter», heter det i dommen.

Døde av kvelning

Foranledningen til drapet var en konflikt mellom mannen og ekskona om en barnefordelingssak, der det ble bestemt at Lamsaouri skulle få foreldreansvaret for datteren alene.

Mannen har i retten forklart at han mente dette var urettferdig, og at han i den forbindelse dro hjem til Lamsaouri på Notodden.

Han har erkjent å ha tatt seg inn i leiligheten, selv om hun gjorde motstand, og at han tok kvelertak på henne.

Lamsaouri hadde tidligere anmeldt mannen for vold og trusler. Houda Lamsaouri hadde også søkt beskyttelse på krisesenter og flyttet unna mannen på en skjermet adresse.

VG har vært i kontakt med mannens advokat Håvard Flatland, som ikke ønsker å kommentere dommen på nåværende tidspunkt, foruten å si at dommen vil bli anket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder