LANG REKKE: Passasjerer i kø ute på Gardermoen flyplass ved 14-tiden i dag. Foto: INGVILD HUNSRØD

Sjekk den passkøen!

Tekniske problemer med de automatiske pass-skannerne ved Gardermoen lufthavn skaper voldsom kø for ankommende passasjerer.

– Det var veldig lang kø. Det stod kø fra utsiden, helt opp trappen og inn til passkontrollen. Men det gikk relativt fort. Vi var gjennom køen på en halvtime, men med dårlig luft var det ikke noe blivende sted med en treåring og en baby, sier Ingvild Hunsrød til VG.

Hun og familien kom med fly fra Cork via Manchester til Oslo. Bildet hun tok av køen som strakk seg ut på selve flyplassen, er tatt klokken 14.03.

– Det går litt i rykk og napp. Kommer det inn to fly på en gang, kan det bli litt kødannelse, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor til VG.

Politiet forteller om problemer med ABC – automatic border control: Tekniske problemer med de automatiske pass-skannerne.

– Vi jobber på spreng med å få den opp igjen. Den er senest oppe mandag, men forhåpentligvis neste døgnet, sier Fred-Kevin Hartmann, teamleder for grensekontrollseksjonen på Gardermoen politistasjon til VG.

I England innstiller British Airways alle fly fra Heathrow og Gatwick på grunn av store dataproblemer. Tidligere i dag twitret BBC om store køer og kaos på Heathrow Terminal 5, BAs hovedterminal i London.

Tre fly mellom London og Oslo er berørt av dataproblemene.

– Alle British Airways-fly til og fra London er innstilt eller sterkt forsinket. Dette påvirker all trafikk til og fra Norge også, sier pressesjef Gurli Ulverud i Avinor til NTB. Hun henviser ellers passasjerer til informasjon de får fra flyselskapet selv.

Les også: Store problemer for flytrafikken i London

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder