Foto: Espen Rasmussen / VG

VG-fotografenes beste bilder i august

Hver måned kårer VGs bildesjefer de beste bildene tatt av avisens fotografer. Månedens bilde, denne gangen en bildeserie, går til Espen Rasmussen for hans reportasje om bompengeopprøret. Her har Rasmussen møtt engasjerte folk flere steder i landet som kjemper mot de ulike bomstasjonene.

  • VG Foto

1.plass

Den jævla bommen

2.plass

Foto: Terje Mortensen

De to omkomne i Svolvær-ulykken er begravet

Mer enn 100 personer fra det somaliske miljøet hadde møtt opp til begravelsen i Tromsø da Sadio Hussein Jeladi (19) og Ahmed Sheikh Osman Mohamed (39) ble begravet på den muslimske delen av Sandnessund gravlund etter ulykken i Svolvær hvor en bil kjørte utfor kaia.

Følg VGs fotoavdeling på Instagram her

3.plass

Politiaksjon etter knivstikking i Oslo

Politiet forsøkte å pågripe en eldre mann i Oslo, som etter en knivstikking forskanset seg inne i en leilighet. Etter å ha vært i dialog med mannen, brukte politiet både pepperspray og elektrosjokk-våpen for å få han pågrepet.

Diplom

Foto: Helge Mikalsen

Vedum jubler over Aps snuoperasjoner. Nå vil han snu enda en sak.

Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre møttes til sin aller første duell i NRKs folkemøte på Sakrisøy i Lofoten, omgitt av spisse fjell og lyttende velgere under årets kommunevalgkamp.

Diplom

Petters nye kick

Petter Northug (33) har følt seg gammel en stund. Mett, på et vis. Det er lenge siden kroppen hans var i sin fysiologiske gullalder. Sikkert ti år. Han kan ikke huske sist han våknet med spenningen i kroppen, den deilige uroen i magen, vissheten om at han må prestere, uten helt å ha kontroll. Denne besettelsen om å vinne, som har fulgt han gjennom livet som en venn og motor. Som har fått ham opp av sengen, skjerpet ham og gitt ham mening. For en dag var suget borte. Han hadde vunnet det han skulle vinne.

Diplom

Foto: Janne Møller-Hansen

Linnéa Myhre (29): - Føler meg alltid litt underlegen

I romanen «Meg, meg, meg» skriver Linnéa Myhre om frykten for å gi plass til noe mer enn seg selv og om jakten på Britney Spears i Los Angeles.

Diplom

Suksesskommunen Gamvik: – Jeg elsker dette stedet!

Gamvik er en av distriktskommunene med flest tilflyttere mellom 2011 og 2017, ifølge distriktssenteret.no. Kommunen regnes som attraktiv å bo i for folk i yrkesaktiv alder på grunn av arbeidsplasser innen fiske og havnæring.

Diplom

Foto: Cicilie S. Andersen

Iben Akerlie (31): – Det er nesten så jeg ikke har lyst på venner

Iben Akerlie (31) har fulgt etter kjæresten til et nytt liv i den svenske hovedstaden. Her skal skuespilleren skrive bokmanus, pleie telefonangsten, dyrke bikkjebluesen - og forberede seg på å bli grillet av små barn.

Diplom

Klimaforsker: – Vil se hyppigere jordras i årene som kommer

Delt diplom mellom Fredrik Solstad og Hallgeir Vågenes for bildene fra jordskredene i Jølster. Et av skredene tok med seg en bil ut i Jølstravatnet. En person er fortsatt savnet.

Diplom

Foto: Gisle Oddstad

Hilde (70) kjemper for nord-norsk jernbane: – Vi er ikke en koloni, vi fortjener de samme mulighetene

Hilde Sagland har ønsket seg jernbane i Nord-Norge i mange år. Fremdeles er det lite trafikk på Olsborg jernbanestasjon.

Diplom

Foto: Line Møller

Sandra Borch: – Jeg gikk og gjemte meg, det var vondt

– Det aller tøffeste i livet har vært å akseptere at jeg aldri kommer til å bli høyere enn 142 cm. Jeg blir nok oppfattet som streng. En liten, høyrøstet nordlending som kjemper innbitt for sine saker i politikken. Jeg blir ofte så konsentrert om å få frem budskapet at jeg glemmer å smile, sier Sandra Borch

Diplom

Foto: Jørgen Braastad

Avinor-sjefen måtte nødlande «skrytefly»: – Det var dramatisk

Avinors el-fly måtte nødlande ved Arendal. Bak ­spakene satt ­Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen og statssekretær Aase Marthe J. Horrigmo var passasjer. Flyet gikk rundt i tjernet og endte opp ned i vannet. De to greide å komme seg ut av flyet.

VG-fotografenes beste bilder i JuliVG-fotografenes beste bilder i juniVG-fotografenes beste bilder i maiVG-fotografenes beste bilder i aprilVG-fotografenes beste bilder i mars

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder