SKUDD: Sjokkerte gjester og ansatte ble vitne til at et skudd ble avfyrt inne i restauranten etter at en person søkte tilflukt der. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Avfyrte skudd i pizzarestaurant på Vestli

En gruppe maskerte ungdommer angrep en eller to personer på Vestli torg i Oslo ved 19.30-tiden. Da det ene offeret søkte tilflukt i en pizzarestaurant like ved, ble det avfyrt minst ett skudd inne i lokalet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Skjøt i gulvet

Vi hørte ett skudd, men det var ingen som ble skadet. Vi ble veldig redde, sier et vitne på pizzarestauranten til VG.

Gjester og ansatte ved Mathus Grill på Vestli ble vitne til at slåsskampen som startet på torget utenfor tok en dramatisk vending ved 19.30-tiden i kveld.

les også

Foreldre på Stovner: – Vi mener at en grense er nådd

De slåss utenfor, her og der, og plutselig løp han ene inn. Det så ut som han søkte tilflukt i restauranten. Jeg tror det var 15 mot 1, sier vitnet til VG.

Fant tomhylse

Operasjonsleder Marianne Heidenstrøm sier store bevæpnede politistyrker rykket ut. Hun bekrefter at minst ett skudd ble avfyrt inne på restauranten.

– Vi fikk melding om en stor ansamling av ungdommer på Vestli klokka 19.30. Mens vi var på vei dit, fikk vi melding om at det var avfyrt skudd, sier hun.

Politiet har funnet én tomhylse, og utelukker ikke at det kan ha vært flere.

les også

Oslo-rektor slår alarm om gjengkultur

Betjeningen på pizzarestauranten skal ha bedt angriperne om å forlate restauranten.

De vet at politiet er i nærheten, så det tok ikke lang tid før de alle sammen løp. Det gikk veldig kjapt, sier et vitne til slåsskampen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ikke funnet skadede

Politiet opplyser 20:36 at de fortsatt ikke har funnet noen skadede. De har heller ikke funnet noen av de involverte ungdommene. Heidenstrøm forteller at politiet fikk meldinger om maskerte personer, noe som også bekreftes av vitner VG har snakket med.

– Noen av dem hadde maskert seg med karnevalmasker, sier et vitne til VG

Politiet har snakket med flere vitner på stedet, og ser etter kjøretøy som ble observert.

– Vi jobber fremdeles med å kartlegge hva som har skjedd og hvem som har vært der. Det er en uoversiktlig sak akkurat nå, sier Roger Hjertø i Krimvakta til NTB søndag klokken 05.45.

Natt til søndag hadde politiet også utrykning til Haugenstua etter melding om smell eller skudd i nærområdet. Ingen ble funnet skadet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder