JAKTER RANERE: Politiet søker etter to ukjente gjerningsmenn etter ranet mot Bingoland Vestby. Foto: NYHETSTIPS.NO

Bingoland Vestby knivranet av maskerte personer

To personer er på frifot etter et ran på Bingoland Vestby.

Det melder Øst politidistrikt på Twitter. Bingoland Vestby ligger i Vestby i Viken, det som før var Akershus.

Ingen ble skadet under ranet, men ranerne fikk med seg kontanter.

Politiet søkte en periode etter to ukjente gjerningspersoner med politihelikopter og hunder. Begge personene beskrives som menn.

– Politihelikopteret og hundepatruljen har avsluttet søket nå, sier operasjonsleder Kari Monsen til VG i 22.40-tiden.

Hun ønsker ikke å si noe mer om etterforskningen per nå, ut over at det er konsentrert rundt åstedet og området rundt, og at de gjør «naturlige etterforskningsskritt».

Like før klokken 06 mandag morgen er fortsatt ingen pågrepet, opplyser operasjonsleder Trond Lorentzen.

les også

Kvinne ranet med kniv – raner angret

Politiet ber om tips

De mistenkte er trolig av utenlandsk opprinnelse og den ene er over 190 centimeter og slank, mens den andre skal være noe lavere og kraftigere, skriver de videre.

– Vi ønsker gjerne informasjon fra folk som kan ha sett noe eller vet noe. Gjerningspersonene fremstår fortsatt ukjente for oss, også hvordan de kom seg fra stedet, sier Monsen til VG.

LETER ETTER SPOR: Politiet i Vestby søker søndag kveld i området rundt Bingoland Vestby, hvor maskerte personer skal ha ranet til seg verdier. Foto: Tore Meek, NTB Scanpix

En ansatt skal ha blitt truet med kniv, men er ikke fysisk skadet. Personen blir fulgt opp av helse og arbeidsgiver, skriver politiet på Twitter.

les også

Tenåringsbrødre tiltalt for 30 straffbare forhold

To maskerte personer

Daglig leder ved bingoen, Bodil Jahr, måtte hive seg i bilen da hun ble oppringt av sønnen til den ansatte kvinnen på vakt. Hun forteller at én kunde satt og spilte da gjerningspersonene var inne i lokalet for første gang.

– Det kom to maskerte personer inn i lokale. De tok seg en runde i lokalet, mens vi hadde en kunde som satt og spilte. Kunden gikk ut av lokalet, og da kom de maskerte personene inn igjen - med kniv, sier daglig leder ved bingoen Bodil Jahr til VG.

Ifølge henne var de to mennene svært nærgående med kniven mot kvinnen på vakt:

– De rev opp jakken hennes med kniven, forteller Jahr.

Betydelig beløp

Hun forteller at ranerne har fått med seg et betydelig beløp. Da de dro låste de den ansatte kvinnen inne i lokale og stakk fra stedet, ifølge den daglige lederen.

– Jeg synes det er grusomt at dette har skjedd. Nå gruer jeg meg til å jobbe, sier Jahr, som har drevet bingoen i 22 år – men aldri opplevd dette før.

– Vi har hatt innbrudd, men ikke dette, sier hun.

VG oppdaterer saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder