Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre forsvarer Venstre-politiker Abid Raja. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Støre tar Raja i forsvar i Facebook-innlegg

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre forsvarer Venstre-profil Abid Rajas posisjon i presidentskapet på Stortinget, og roser hans oppgjør med snikislamisering.

  • NTB

I et internt notat til Frps stortingsgruppe, som NRK omtalte lørdag, skrev Per-Willy Amundsen at Abid Raja (V) er uskikket til å fortsette som Stortingets visepresident.

I notatet, som er gjengitt av kanalen , heter det at « Abid Rajas gjentatte angrep på Frp og vår partiledelse kaster lys over problemene med å samarbeide med et parti som Venstre i regjering». Amundsen konkluderer med at dette viser at Raja er uskikket som medlem av Stortingets presidentskap.

les også

Søkkvåt start på høstferien for mange østlendinger

Søndag tar Ap-leder Støre Raja i forsvar. Han skriver i et innlegg på Facebook at han skal «holde seg unna samlivsproblemene i regjeringen», men at Rajas påpeking av at begreper som snikislamisering, nettopp er slikt en visepresident i Stortinget bør markere.

– Å løfte fram slike stemmer er en viktig del av å være ombudsmann – for alle oss på Stortinget – og ikke minst for én i Stortingets presidentskap.

les også

Ap-Støre om valgnederlaget: - Altfor dårlig

Videre kommer han med et stikk til statsminister Erna Solberg om retorikken i regjeringen, og et lite dult til Venstre og Raja om regjeringssamarbeidet med Frp.

– Å holde politikere ansvarlige for hva vi sier og hvilke ord vi bruker er en viktig påminnelse, også i forhold til statsministeren, som ikke gjør annet enn å si at «hun ikke ville brukt de ordene», samtidig som hennes regjeringsmedlemmer gjør nettopp det – fortsetter å bruke de ordene, skriver Støre.

– Så blir det desto mer uforståelig at Abid Raja fortsatt ser Frp som Venstres naturlige partner i regjering. Men akkurat i denne sammenheng er det en annen sak, fortsetter han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder